Līdz 29. septembrim gaida studēt gribētājus

Juridiskās koledžas Gulbenes filiāle durvis pirmo reizi vēra pirms septiņiem gadiem. Savas darbības laikā tā izglītojusi vairākus simtus tuvākās apkaimes cilvēku. Šobrīd filiāle līdz 29. septembrim gaida jaunus studēt gribētājus, piedāvājot viņiem apgūt jurista palīga, personāla speciālista, nekustamā īpašuma pārvaldnieka un grāmatveža profesiju.

Gulbenes filiāle piedāvā iespēju iegūt pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Jau vairākus gadus vispopulārākā studentu vidū ir programma Tiesību zinātnes.

Jaunas studiju iespējas

«Jāteic, ka studentu mērķis nav kļūt par tiesnešiem vai advokātiem, taču savā pašreizējā darbā viņi izjutuši nepieciešamību pēc juridiskām zināšanām. Liela interese ir arī par programmu Cilvēku resursu vadība, jo personāla speciālisti ir nepieciešami gan valsts iestādēs, gan privātos uzņēmumus,» stāsta Juridiskās koledžas direktors Tālavs Jundzis.

Filiāle šogad piedāvā iegūt arī zināšanas nekustāmā īpašuma nišā (programma Nekustamā īpašuma pārvaldīšana) un grāmatvedībā (programma Grāmatvedība un finanses), tomēr tajās izglītošanās process sāksies, ja interesentu skaits sasniegs vismaz 15 cilvēkus. Studijas visās programmās ilgst divus gadus.

Mācības notiek sestdienās no pulksten 9 līdz 17, ir pieejama arī tālmācība. «Taču, izvēloties e-studijas, studentiem ir pieejamas arī klātienes konsultācijas. Tālmācība ir ērts instruments tiem, kas vēlas iegūt izglītību, bet aizbraukuši strādāt ārpus Latvijas, kā arī cilvēkiem, kas dažādu iemeslu dēļ nevar katru sestdienu ierasties Gulbenē,» norāda T. Jundzis, piebilstot, ka studijas filiālē nodrošina docētāji no Rīgas – savas jomas praktiķi. «Taču arī teorētiskā bāze mūsu studentiem tiek nodrošināta.»

Mācās kopā

Tā kā Gulbenes filiāle ir tuvākajā apkaimē vienīgā augtākās izglītības iestāde, tur studijas uzsāk ne tikai gulbenieši, bet arī Balvu, Alūksnes un Madonas novada iedzīvotāji. «Studijas tuvāk mājām ļauj ietaupīt gan laiku, gan naudu, un to cilvēki novērtē,» uzsver Juridiskās koledžas direktors.

Studentu vidū ir gan strādājošie (85%), kas vēlas iegūt jaunas prasmes un zināšanas, gan cilvēki, kas patlaban algotu darbu nestrādā, bet grib ar pilnu sparu atgriezties darba tirgū, kā arī neseni vidusskolas absolventi. «Sākotnēji gribējām veidot grupas, kur studenti tiktu sadalīti pēc vecuma, taču pārliecinājāmies, ka, kopā mācoties dažāda vecuma ļaudīm, rodas efektīva mācību forma – jaunie ieklausās vecāka gada gājuma cilvēku dzīves, darba pieredzē, bet pieaugušajiem jauniešu klātbūtne sniedz vajadzīgo degsmi mācīties,» akcentē T. Jundzis.

Diploms ceļ pašapziņu

Obligāta visu četru programmu sastāvdaļa ir prakse, kas ilgst pusgadu. «Darba devēji labprāt savā pulkā ņem studentus, taču daudzi praksi iziet savā līdzšinējā darbavietā.»

T. Jundzis ir gandarīts, ka vairākums absolventu paliek strādāt Gulbenē vai tuvākajā apkaimē, nevis visi aizplūst uz lielajām pilsētām. «Taču nenoliedzami – ne visi uzreiz arī atrod darbu, bet vienu zinu droši – iegūtais diploms ceļ cilvēku pašapziņu un izglītība ir nezūdoša vērtība, kas agri vai vēlu vainagosies ar darba iegūšanu, ja vien cilvēks pie pirmās neizdošanās nenolaidīs rokas. Darba devēji ļoti augstu vērtē profesionālo sagatavotību, prasmes un iemaņas, un tās mēs cenšamies ikvienam studentam sniegt,» teic Juridiskās koledžas direktors.

Gulbenes filiāle ir viens no četriem Juridiskās koledžas atzariem ārpus Rīgas. Mācību iestādei, kurai ir uzkrāta 12 gadu pieredze speciālistu sagatavošanā, ir filiāles arī Liepājā, Valmierā, Ventspilī. Arī tajās reflektantu uzņemšana turpināsies līdz 29. septembrim.

***

Augstākā izglītība divos gados Juridiskajā koledžā Rīgā un Gulbenes, Valmieras, Liepājas UN Ventspils filiālēs

- Tiesību zinātnes

- Uzņēmējdarbība

- Personālvadība

- Nekustamā īpašuma pārvaldīšana

- Grāmatvedība JAUNUMS!

Pieteikšanās līdz 29.septembrim

Tālrunis 67508005, 67508006, 29224936, 29454614

www.jk.lv

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais