Jēgpilna darba un intelektuālā ieguldījuma apvienojums

SIA SilJa ir Latvijas uzņēmums, kas veiksmīgi darbojas jau 17 gadus. Uzņēmums nodarbojas ar lauksaimniecības, meža un komunālās tehnikas tirdzniecību un remontu, kā arī dārzkopības preču un Latvijā audzēto dekoratīvo stādu tirdzniecību.

«Mūsu darbošanās un attīstības pamatā vienmēr ir bijuši divi pamatnosacījumi – sīki izplānots, pamatīgs darbs un zināšanas, kas balstītas uz ilgtermiņa redzējumu. Pateicoties pārdomātai ilgtermiņa stratēģijai, strādājam virs Eiropas vidējā produktivitātes līmeņa,» saka valdes priekšsēdētāja Silva JeromanovaMaura.

To, ka uzņēmums turas uz stipriem pamatiem, apliecināja ekonomiskās krīzes laiks, kad ne viens vien bizness nonāca strupceļā, bet SilJa savas pozīcijas tirgū nezaudēja, tieši otrādi. «Nekad neesam stāvējuši uz vietas, esam attīstījušies un paplašinājušies,» apliecina S. Jeromanova–Maura. Būtiska uzņēmuma pamatvērtība, kas bijusi jau kopš pirmsākumiem, ir cilvēks, ar to saprotot darbiniekus, klientus un sadarbības partnerus, jo neviens uzņēmums nespēj ilgstoši darboties, ja kāds no šiem trim balstiem jūtas slikti. SIA SilJa strādā savas nozares profesionāļi un ir izveidojusies stabila komanda. Darbiniekiem tiek dota iespēja regulāri papildināt savas zināšanas un kompetences. Pērn uzņēmums iekļuva Ilgtspējas indeksa sudraba grupā, ieguva titulu Ģimenei draudzīgs komersants.

Šobrīd SIA SilJa sortimentu var raksturot ar vārdiem no sēklas līdz pārstrādes iekārtām. Pircējiem pieejama ne tikai dažādu veidu tehnika (labi, augstvērtīgi agregāti, sākot ar zāles pļāvējiem un beidzot ar traktoriem – aut.), bet arī viss dārzam un mājai nepieciešamais – sēklas, mēslojums, darbarīki, podiņi, augu aizsardzības līdzekļi un arī dažādi dekoratīvi priekšmeti. Klientu ērtībām atsevišķas preces, kas nav nepieciešamas ikdienā, iespējams nomāt. Ikviens interesents var arī saņemt konsultāciju par interesējošiem dārzkopības jautājumiem. Kā īpašs bonuss mārupiešiem ir īpašas klientu kartes un uzņēmuma rīkotās mārupiešu dienas.

SilJa piedāvāto produktu galvenā vērtība ir kvalitāte, arī stādu centrs, kas no citiem atšķiras ar to, ka šeit var iegādāties Latvijā audzētus stādus. «Tādā veidā mēs palīdzam saviem klientiem nopelnīt naudu un pircējiem – iegādāties patiešām labi aprūpētus un ar mīlestību audzētus stādus,» stāsta S. JeromanovaMaura.

SIA SilJa centrālais birojs atrodas Mārupē, bet reģionu centros ierīkotas uzņēmuma filiāles – Kuldīgā, Preiļos, Priekuļos un Stendē. Veikalu sortiments veidots, vadoties pēc konkrētā reģiona specializācijas. «Patlaban Latviju esam noseguši pilnībā,» ar gandarījumu teic uzņēmuma vadītāja.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais