Krāslavas novada mērs šokēts par traģisko avāriju; varētu lemt par bīstamās vietas sakārtošanu

Krāslavas novada mērs Gunārs Upenieks ir šokēts par traģisko avāriju, kas jaunā gada rītā paņēma septiņu novada jauniešu dzīvības, un norāda, ka avārijas vieta ar aso pagriezienu ir bīstama jebkuram autobraucējam.

Sarunā ar aģentūru BNS viņš veltīja kritiku atbildīgajiem dienestiem un sacīja, ka pašvaldība pati varētu lemt, kā šajā vietā panākt drošākus braukšanas apstākļus.

"Neskatoties uz to, ka ceļš bija slidens, iespējams, tika pārkāpts braukšanas ātrums, tā ir acīmredzami bīstama vieta jebkuram braucējam," sacīja mērs.

Viņš pauda, ka šajā vietā būtu nepieciešams uzstādīt barjeras.

"Taču tas nav mierinājums bojāgājušo tuviniekiem," piebilda mērs.

Upenieks informēja, ka novada domē tiks lemts par palīdzību bojāgājušo ģimenēm, iespējams, vienotas sēru dienas izsludināšanu, kā arī par situāciju konkrētajā ceļa posmā.

Jau ziņots, ka 1.janvāra agrā rītā Krāslavas novadā, ceļa posmā Izvalta - Šķeltava notika avārija, kad gados jaunie cilvēki, visticamāk, atgriezās mājās no jaunā gada svinībām.

Automašīnā bija septiņi cilvēki - seši salonā un viens bagāžniekā. Bojā gājuši ir jaunieši, kas dzimuši 1993.,1992., 1993. un 1995.gadā. Savukārt bojā gājušās jaunietes dzimušas 1994.,1995. un 1995.gadā.

Vieglā automašīna "Mazda" ceļa līkumā nobrauca no ceļa un iebrauca upē. Glābēji atrada auto, kas bija ar jumtu uz augšu. Visi pasažieri jau bija zaudējuši dzīvības.

Arī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne aģentūrai BNS raksturoja, ka šajā ceļa posmā ir ļoti ass pagrieziens.

Līdzjūtību pēc traģiskās avārijas izteicis Valsts prezidents Andris Bērziņš, norādot, ka šajā smagajā brīdī visa Latvija domās ir kopā ar bojāgājušo tuviniekiem.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais