Mālpils novadā izsludināta sēru diena, pieminot sagruvušās mājas upurus

Mālpils novadā piektdien izsludināta sēru diena, pieminot Upmalu ciemā 16.oktobrī notikušo traģēdiju, kad, sabrūkot trīsstāvu dzīvojamajai mājai, gāja bojā pieci cilvēki, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Līdz ar to piektdien visā Mālpils novadā Latvijas valsts karogs paceļams sēru noformējumā – virs karoga pie kāta piestiprinot melnu lenti vai mastā uzvilkto Latvijas valsts karogu nolaižot pusmastā.

Mālpils novada dome arī atvērusi ziedojumu kontu Upmalu ciema cietušo iedzīvotāju palīdzībai ‒ LV09BATR005N201534002.

Jau vēstīts, ka Mālpils novada Upmalās naktī no sestdienas uz svētdienu daļēji sagruva trīsstāvu daudzdzīvokļu māja un negadījumā gāja bojā pieci cilvēki. Negadījumā gājušas bojā trīs sievietes ‒ 48, 57 un 79 gadus vecas ‒ un divi vīrieši ‒ 52 un 60 gadu veci. Bez pajumtes palika 34 cilvēki.

Traģēdijas iespējamā versija ‒ gāzes noplūde, kas izraisīja sprādzienu.

Latvijā

Pēdējās dienās elektronisko sakaru un IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite Latvija” ir novērojis jaunu telefonkrāpnieku aktivitāti: arvien vairāk klientu ziņo par pievienošanu “WhatsApp” grupām no nezināmiem numuriem. "Bite Latvija" aicina nekādā gadījumā neapstiprināt šādus uzaicinājumus un nekavējoties pamest grupu, ja esat tai pievienots bez savas piekrišanas.

Svarīgākais