Ap simts policistu Daugavpils novadā sešas stundas meklē mežā pazudušu bērnu

Daugavpils novadā piektdien pusdienlaikā mežā pazudusi četrus gadus veca meitenīte, kuras meklēšanā iesaistījušies teju simt policistu, līdz sešos vakarā bērns sveiks un vesels atradies.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Kristīne Mieze aģentūrai BNS pavēstīja, ka piektdien ap 12.30 Daugavpils novada Kalupes pagastā meža masīvā pazudusi četrus gadus veca meitenīte, kuru uz mežu sēņot līdzi bija paņēmis tēvs. Sēņojot meitenīte piekususi un palikusi gaidīt tēvu pie velosipēda, bet, kad pēc brīža tēvs atgriezies, viņš konstatējis bērna pazušanu.

Meitenītes meklēšanā iesaistītas 96 Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas, tajā skaitā kinologi ar dienesta suņiem, 18 policijas autotransporta vienības, Valsts robežsardzes amatpersonas ar dienesta suņiem, kā arī Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes amatpersonas ar helikopteru.

Ap sešiem vakarā meklēšanas pasākumi vainagojušies panākumiem - meitenīte atrasta sveika un vesela apmēram kilometra attālumā no pazušanas vietas.

Latvijā

Ieinteresētības un degsmes trūkums politiķos steidzamā kārtā meklēt efektīvus risinājumus, kā slēgt mūsu valsts austrumu robežu nelikumīgajiem šķērsot tīkotājiem, vedina domāt, ka arī vismaz tuvākajā laikā asa sižeta filmu cienīgās tā dēvēto migrantu tvarstīšanas tā arī turpināsies. Šo nejēdzību izbeigt var tikai vienā veidā – cieši noslēgt austrumu robežu.

Svarīgākais