Uz Gulbeni!

© Ojārs Lūsis

Šogad, sadarbojoties SIA Gulbenes – Alūksnes bānītis un a/s Pasažieru vilciens, ik sestdienu tiek organizēts tūrisma vilciena reiss no Rīgas uz Gulbeni.

Gulbenes novada tūrisma informācijas centra vadītāja Laura Lulle stāsta: «Šovasar Gulbenes novada TIC apmeklēja vairāk viesu nekā iepriekšējā gadā. Arī par novada lepnumu – bānīti – interese šogad ir augusi, ko noteikti ietekmē brīvdienu vilcienu reisi un savstarpējā tūrisma uzņēmēju sadarbība. Viss tiek darīts ar mērķi – jo plašāks un daudzpusīgāks būs piedāvājums, jo vairāk interesentu apmeklēs Gulbenes novadu. Un piedāvājums uzplaukst: ir muzeji un novadpētniecības ekspozīcijas, sarosās mājražotāji un bioloģiskās saimniecības, attīstās laivu nomu piedāvājums, top arī jauni maršruti.»

Novērojumi liecina, ka arvien vairāk cilvēku izvēlas ceļošanu ar velosipēdiem, un tie nebūt nav profesionāli velobraucēji, bet gan ģimenes ar lielākiem un mazākiem bērniem. Daudzi ceļo arī ar auto, tāpēc aktuāla ir specializēta maršrutu izstrādāšana. Laura teic: «Mēs strādājam pie īsāku un garāku maršrutu izstrādes, lai ceļotājam tiktu piedāvāts apskatīt gan interesantus objektus, gan vienkārši un ērti atrast naktsmītni un ēdināšanas iespējas.»

Viens no vērienīgākajiem pasākumiem – Bānīša svētki – arī jau atzīmēts, tomēr 17. septembrī, dienā, kad cilvēki pildīs savu pilsoņa pienākumu un vēlēs jauno Saeimu, Vecgulbenes muižā norisināsies svētki ar moto Senatne – izaicinājums mūsdienām. Tie, kuri nepagūs novēlēt citviet, to varēs izdarīt vēlēšanu iecirknī blakus Vecgulbenes muižas Sarkanajai pilij. 17. septembrī no Rīgas uz Gulbeni kursēs speciālais vilciens ar ērtiem krēsliem un TV, un viesus Gulbenes stacijā sagaidīs Vecgulbenes muižas barons Heinrihs fon Volfs un baronese Marisa.

Svarīgākais