"Kantes krogam" māsa – picērija "Rodi"

© Ojārs Lūsis

Vietējiem un iebraucējiem «Kantes krogs» Gulbenē jau labi pazīstams. Nupat šā kroga īpašnieki kultūras nama telpās atvēruši arī picēriju – kafejnīcu «Rodi».

Pirms četriem gadiem atvērtais «Kantes krogs» kļuvis par iebraucēju iecienītāko vietu. Saimniece Iveta Ilva teic: «Vienīgi žēl, ka pašu gulbeniešu paliek mazāk... Savukārt pilsētas viesi pie mums ir bieži, jo atrodamies viegli sasniedzamā vietā. Tāpat kā uzsākot darbību, tā arī tagad pieturamies pie latviskajām vērtībām – ēdiens ir sātīgs un izvēle bagātīga. Pati ikdienā stāvu pie plīts un gatavoju – esmu kroga saimniece un labi saprotu, ka no mana darba ir atkarīgs, vai viesi šeit atgriezīsies.»

«Kantes krogā» ik sestdienu uz dejošanu un jautru laika pavadīšanu aicina diskotēka astoņdesmito deviņdesmito gadu stilā. Tā ir mūzika, kas vidēja vecuma cilvēkiem liek atcerēties jaunību. Lai arī ekonomiskā situācija ir saspringta, gulbenieši vēl arvien svin – svin jubilejas, kristības un kāzas... Vispopulārākā vieta, kur to darīt, ir «Kantes krogs», kur pieejamas telpas gan plašākam, gan šaurākam viesu lokam. Arī galdi būs klāti pēc labākajiem paraugiem!

Savukārt jaunā picērija vairāk paredzēta jauniešu auditorijai, šeit ir picas un arī citi ēdieni, kas labi garšo jaunajai paaudzei. Ja nav vēlēšanās sēdēt picērijā, to var paņemt līdzi uz mājām. Pa telefonu picu var pasūtīt, lai izcep, un tad tikai ierasties tai pakaļ. «Labai picai ir jābūt ļoti plānai, bet pildījumam bagātīgam,» teic pavāre. Piektdienu vakaros «Rodos» skan mūzika – visbiežāk tā ir mūsdienīga diskotēka, kad tiek izmantota arī blakus esošā kultūras nama diskozāle. Par tradīciju veidojas pazīstamu dīdžeju ierašanās, lai Gulbenes novada jauniešus aizrautu ar mūsdienīgu mūziku un izpildījumu. Ieradies bija Gačo, Grafomāns un Fakts.

Ja sanāk būt Gulbenes pusē un gribas nobaudīt ko tādu, lai vēderam un acīm prieks, tad jāiegriežas «Kantes krogā»! Ja ceļo jaunieši, tad viņu pieturvieta būs «Rodi» – Gulbene piedāvā katrai gaumei un katram vecumam.

Svarīgākais