Ventspilī plāno parakstīt līgumu par šķidro kristālu produktu rūpnīcas būvniecību

Ventspilī 14.septembrī plānots parakstīt līgumu par šķidro kristālu produktu rūpnīcas būvniecību, kurā investīcijas iecerētas aptuveni sešu miljonu eiro apmērā, aģentūrai BNS apstiprināja Ventspils Augsto tehnoloģiju parka uzņēmuma "EuroLCDs" valdes loceklis Ilmārs Osmanis.

Būvniecību plānots sākt jau šā gada beigās, bet pabeigt 2012.gada vasarā.

Jaunajā rūpnīcā tikšot radītas 50 līdz 100 jaunas darbavietas, norādīja Osmanis.

Jau vēstīts, ka Baltijas valstu riska kapitāla investors "BaltCap" investējis kristālu displeju ražošanas uzņēmuma "EuroLCDs" darbības sākšanā.

Kopējā projekta summa ir seši miljoni eiro (4,22 miljoni latu), taču konkrēts "BaltCap" investīciju apmērs nav zināms.

Saskaņā ar iepriekš sniegto informāciju "EuroLCDs" mērķis ir radīt specializētu šķidro kristālu displeju ražošanu un klientu bāzi visā pasaulē.

"EuroLCDs" potenciālie klienti ir Eiropas Savienības (ES) valstu, ASV un Japānas industriālo un medicīnas iekārtu ražošanas un tirdzniecības uzņēmumi, kuri savu iekārtu komplektācijā izmanto augstas kvalitātes šķidro kristālu displeja elementus. Par visaktuālāko šķidro kristālu displeju izmantojumu "BaltCap" pārstāvji minēja stereoskopisko un telpisko trīs dimensiju (3D) video attēlošanas iekārtas.

"Lursoft" informācija liecina, ka "Eurolcds" dibināts šā gada 10.martā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir trīs tūkstoši latu, un tas vienādās daļās pieder Latvijas kompānijai "Macro Rīga", kā arī Zviedrijas kompānijai "LC-Tec Holding" un "Hornell Teknikinvest".

"BaltCap" riska kapitāla nozarē darbojas jau kopš 1995.gada, ieguldot mazos un vidējos uzņēmumos. Līdz šim uzņēmums ir pārvaldījis piecus investīciju fondus ar kopējo finansējumu 180 miljoni eiro un veicis investīcijas 41 uzņēmumā, no kuriem 24 ir pārdoti.

Latvijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) resoriskajā pārbaudē izvērtē informāciju par iespējamiem likumpārkāpumiem, kas varētu būt saistīti ar Zemkopības ministrijas (ZM) īstenoto elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidi, aģentūra LETA uzzināja birojā.