Talsos norit Pilsētas svētki

Talsos sestdien iecerētas vērienīgas Pilsētas svētku svinības, kurās diennakts garumā varēs baudīt mūziku, dziesmas un dejas, kā arī dažādus pārsteigumus.

Svētkos varēs izbaudīt Talsu pilsētas burvību un pārvērtības no viduslaikiem, cauri padomijas sentimentam līdz mūsdienām ezera promenādē, iepazīt jaunus, atpazīt slavenus pilsētas talantus un viesus, atrast sev tīkamāko amata meistaru darinātu lietiņu, kā arī uzgavilēt un dziedāt kopā ar visu laiku labākajiem koriem.

Kā raiba un koša josta cauri pilsētai vīsies atraktīvs svētku gājiens. Deviņiem Talsu pakalniem pāri noskanēs dziesmas un danču ritmi no lielajām skatuvēm pilsētā, vakara koncerta un nakts balles Sauleskalna estrādē.

Svētki sāksies ar amatnieku tirgus lustēm un starpkonfesionālu svētku dievkalpojumu Talsu Romas katoļu baznīcā, kā arī to ietvaros notiks Otrais starptautiskais podnieku simpozijs, bet Talsu lidlaukā gaidāmi mazās aviācijas svētki un citi pasākumi.

Stundu pirms pusnakts vecajā mototrasē iecerēta nakts izrāde "Uguns un Ūdens" – Starptautiskā ugunsskulptūru festivāla "Ugunskalns" noslēgums un ūdensstrūklaku šovs "Ekstravaganza".

Svinības noslēgs balle Talsu Sauleskalna estrādē līdz rīta ausmai ar grupu "Labvēlīgais tips".

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais