Līvānu slimnīcas rekonstrukcija izmaksās vairāk nekā 300 tūkstošus latu

Līvānu slimnīcas rekonstrukcija, kuru plānots paveikt līdz 2012.gada aprīlim, kopumā izmaksās 369 969 latus, no kuriem lielākā daļa ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējums, aģentūra BNS uzzināja Līvānu novada domē.

Slimnīcas rekonstrukcijas kopējās izmaksas ir 369 969 lati, no kuriem 272 000 latu jeb 85% ir ERAF finansējums, savukārt atlikusī summa tiks segta no pašvaldības līdzekļiem.

Pašlaik jau ir sākta rekonstrukcija, to veic uzņēmums SIA "Jēkabpils PMK".

Remonta laikā tiks siltināta ēkas fasāde, vietās, kur tas vēl nav veikts, salabots ēkas jumts un pilnībā izremontētas 3.stāva stacionāra telpas un daļēji arī 2.stāva stacionāra telpas. No jauna iecerēts ierīkot elektroinstalāciju, ventilācijas, apkures, ugunsdrošības, ūdens un kanalizācijas sistēmas, kā arī nodrošināt ēkas pieejamību personām ar funkcionāliem traucējumiem.

Rekonstrukcija būtiski neietekmēs slimnīcas darbību.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais