Tuvākajās dienās Saulkrastos sāks Baltās kāpas atjaunošanu

Tuvākajās dienās Saulkrastos iecerēts sākt Baltās kāpas rekonstrukciju, kuras laikā paredzēts atjaunot koka laipas, kā arī pārvietot skatu laukumu, aģentūrai BNS pastāstīja Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Normunds Līcis.

Viņš informēja, ka koka laipas jāatjauno, jo tās ir nolietojušās – pēdējo reizi tās tika labotas pirms pieciem gadiem. Tāpat rekonstrukcijas laikā skatu laukums tiks atjaunots un atvirzīts tālāk no kāpas, jo pavasarī kāpā radies noslīdējums un pašlaik tas atrodas bīstami tuvu nogāzei.

Domes priekšsēdētājs norādīja, ka noslīdējums, kas radās pavasarī, netiks atjaunots. "Noslīdējums radās dabiskā ceļā – erozijas ietekmē. Šīs kāpas vērtība ir tas, ka tā nepārtraukti mainās," sacīja Līcis. Tomēr viņš arī atzina, ka kāpas noslīdējuma risku palielina arī neapdomīgie kāpas apmeklētāji, kas pārvietojas pa smiltīm.

Lai samazinātu kāpas turpmāko noslīdējumu risku, drīzumā varētu palielināt arī pašvaldības policistu skaitu, kas patrulē Baltās kāpas apkārtnē, lai novērstu cilvēku pārvietošanos ārpus celiņiem un koka laipu bojāšanu.

Baltās kāpas rekonstrukcijai atvēlēti 12 tūkstoši latu, tomēr Līcis uzsvēra, ka tas ir nepietiekami. "Ja pēc kāpņu un skatu laipas rekontrukcijas paliks pāri līdzekļi, tie tiks ieguldīti, lai vismaz daļēji atjaunotu bruģētos celiņus," teica Līcis. Tāpat būtu jāatjauno arī tualetes, taču pašlaik tam nav līdzekļu.

Papildu līdzekļus kāpas uzturēšanai paredzēts iegūt no maksas stāvvietas, kas sāks darboties no 1.jūnija.

Jau vēstīts, ka Saulkrastu autostāvvietā pie Baltās kāpas no 1.jūnija iecerēts uzstādīt autostāvvietas biļešu automātu un divas videonovērošanas kameras.

Biļešu automāts un videonovērošanas kameras autostāvvietā pie Baltās kāpas atradīsies tikai vasaras sezonā – no 1.jūnija līdz 10.oktobrim, savukārt 2012. un 2013.gadā – no 20.aprīļa līdz 10.oktobrim, pārējā gada laikā to nebūs.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais