Gulbenes novada domē ieradies KNAB un paņēmis dokumentus par kultūras nama projektu

Gulbenes novada domē otrdien ieradušies Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji un paņēmuši vairākus dokumentus, kas saistīti ar vietējā kultūras nama renovācijas projektu.

Gulbenes novada domes priekšsēdētāja Sandra Daudziņa aģentūrai BNS apstiprināja, ka KNAB cilvēki aprunājušies ar domes darbiniekiem, tostarp viņu, un interesējušies par Gulbenes kultūras nama renovācijas projektu.

KNAB darbinieki no domes paņēmuši dažādus dokumentus, kas attiecas uz šo projektu. Par informācijas nesniegšanu Daudziņai nav likts parakstīties, taču viņa citu informāciju pagaidām nevarēja sniegt, jo nevēlas traucēt izmeklēšanu.

KNAB pēc viesošanās domē citu ziņu nav devis, līdz ar to Daudziņai nav zināms, vai birojā ir sākts kriminālprocess vai pārbaude.

Daudziņai nav arī oficiālas informācijas par to, vai kāds ir aizturēts.

Tagad pašvaldība gaidot oficiālu informāciju no KNAB un tad lemšot, kā tālāk rīkoties.

Par kultūras nama renovāciju Daudziņa pastāstīja, ka šis projekts jau ir pabeigts. Projekts īstenots par Eiropas struktūrfondu līdzekļiem.

"Iepirkumu komisija veic iepirkuma procedūru un izvēlas uzvarētāju, kurš veiks šos darbus. Tad domes priekšsēdētājs slēdz līgumu ar uzņēmumu, un tālāk izpildvara organizē darbu izpildi. Tāda ir parastā procedūra – vienmēr jebkuram objektam," paskaidroja Daudziņa.

Viņai liekas, ka projekts īstenots likumīgi, un viņai pagaidām neesot pamata domāt citādi.

Informāciju no KNAB par otrdienas aktivitātēm un to, ko tieši KNAB pārbauda, aģentūrai BNS pagaidām nav izdevies noskaidrot.