Latvijas upēs turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās

Vēsā laika ietekmē gandrīz visās Latvijas upēs turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās, vien Daugavā līmenis pakāpeniski pieaug, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ūdens līmenis Daugavā pagājušajā diennaktī paaugstinājās par 20-34 centimetriem, mazāks pieaugums bija pie Jēkabpils - par sešiem centimetriem. Pagaidām Daugavas līmenis saglabājas visai zems un plūdu draudus nerada.

Lielupē pie Kalnciema un Jelgavas ūdens līmenis krities par septiņiem centimetriem (cm), pie Staļģenes un Mežotnes - par 20-29 cm. Citās Zemgales upēs ūdens līmenis pagājušajā diennaktī pazeminājies par 7-22 cm, Svētes pietekā Bērzē pat par 60 cm. Par deviņiem centimetriem līmenis paaugstinājās Misā pie Lielveisiem.

Gaujā ūdens līmenis krities par 3-16 cm, vien lejtecē tas paaugstinājies par trim centimetriem. Arī citās Vidzemes un Latgales upēs pagājušajā diennaktī konstatētas nelielas līmeņa svārstības vai līmeņa pazemināšanās.

Ūdens līmeņa kritums turpinās Kurzemes upēs. Ventā līmenis pazeminājies par 27-44 centimetriem, līdzīgi arī citās Kurzemes upēs.

Nedēļas nogalē sinoptiķi prognozē siltāku laiku un lietu, tad atsāksies ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Svarīgākais