Ūdens līmenis vairākās upēs pagājušajā diennaktī cēlies par vairāk nekā pusmetru

Siltā laika ietekmē pagājušajā diennaktī būtiski paaugstinājies ūdens līmenis Kurzemes un Zemgales upēs, bet Latgalē un Vidzemē līmeņa kāpums bija neliels, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Abavā pie Rendas ūdens līmenis diennakts laikā paaugstinājies par 59 centimetriem (cm), bet Abavas pietekā Imulā - pat par 97 centimetriem. Ventas augštecē līmenis kāpis par 61 cm, bet lejtecē - vien par 10 cm.

Citās Kurzemes upēs ūdens līmenis paaugstinājies vidēji par 30-60 centimetriem. Lielupē un tās pietekās ūdens līmenis laika periodā no otrdienas rīta līdz trešdienas rītam paaugstinājies par 10-70 centimetriem.

Visu upju līmenis saglabājas zemāks par ziemas atkušņu laikā sasniegto maksimumu.

Gaujā un Daugavā ūdens līmenis ir stabils, vairumā Latgales un Vidzemes upju vērojama līmeņa paaugstināšanās par 2-12 cm diennaktī.

LVĢMC prognozē, ka tuvākajās dienās vēl turpināsies upju noteces palielināšanās un lēna ledus segas sairšana, bet gaidāmā aukstā laika dēļ pēc 25.marta ūdens līmenis upēs pārsvarā lēni pazemināsies, vien Daugavā nedaudz paaugstināsies.

Hidroloģe Irēna Nikoluškina aģentūrai BNS otrdien sacīja, ka ledus iešana Lielupē varētu sākties tikai laikā ap 5.aprīli, bet Daugavā - vēl nedaudz vēlāk.

Svarīgākais