Piedāvājam iespēju!

© Ojārs Lūsis

Talsu novada Pieaugušo izglītības centrā (PIC) maijā paredzēts sākt darbību Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projektam COOP EDUSHIP.

Projektu īstenojot, tiks piedāvāta bezmaksas apmācība uzņēmējdarbībā. Šim nolūkam tiks renovētas un aprīkotas mācību telpas Kareivju ielā 7. Tiks piedāvāti gan uzņēmējdarbības pamati, gan semināri par eksporta iespējām, inovāciju piesaisti, pārrobežu sadarbību u.c.

Semināri par Eiropas struktūrfondu sniegtajām iespējām, atsevišķu moduļu veidā pasniegtas augstskolu lektoru programmas – iecienītākais apmācību piedāvājums novada iedzīvotājiem. Svarīgākais šobrīd ir «iedot makšķeri». Apgūt pamatprasmes informācijas meklēšanā un izmantošanā, pašiem meklēt un realizēt mazākas un lielākas biznesa idejas, piesaistīt līdzekļus no pieejamajiem fondiem – mums jāmācās saprast, ka ikviens no mums spēj uzņemties atbildību par savu nākotni, pelnīt un maksāt nodokļus, tādā veidā veicinot visas Latvijas ekonomisko izaugsmi.

Talsu novadā tiek veicināta sadarbība starp visām organizācijām, kas darbojas pieaugušo izglītības atbalsta jomā. PIC, Ziemeļkurzemes NVO atbalsta centrs, Talsu novada fonds un, protams, pašvaldība ir ieinteresētās organizācijas. Šim nolūkam PIC piešķirtas papildu telpas Talsu kinoteātra ēkā. Dzimusi jauna koncepcija projektam, kas paredz šo ēku izmantot kā Talsu novada iniciatīvu centru Auseklis. Aktivitātes tiks plānotas, sadarbībā iesaistot arī Biznesa inkubatora pārstāvi un Komersantu klubu, kas ir stabilākā uzņēmēju interešu pārstāvniecības apvienība Talsos.

PIC noslēdzis sadarbības līgumu ar Latvijas Tehnoloģisko centru par Eiropas Biznesa atbalsta tīkla pakalpojumu izmantošanu. Uzņēmēji, kuriem ir interese par inovāciju piesaisti, var vērsties PIC pēc palīdzības gan tehnoloģisko risinājumu meklēšanai, gan jaunu kontaktu dibināšanai.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais