Cesvaines novada dome aicina saglabāt pirmās palīdzības funkciju Madonas slimnīcā

Liedzot saņemt neatliekamo medicīnisko palīdzību un likvidējot iespēju saņemt dažādu kvalificētu medicīnas speciālistu pakalpojumus Madonas slimnīcā, cietīs gan Madonas, gan Cesvaines novada iedzīvotāji, atklātā vēstulē norādījis Cesvaines novada domes priekšsēdētājs Vilnis Špats.

"Cesvainei tuvākās plaša profila medicīniskās iestādes [bez Madonas] ir Valmierā, Jēkabpilī un Gulbenē, kas, ņemot vērā esošo ceļu stāvokli un transporta iespējas, atrodas pārāk tālu, lai varētu sniegt operatīvu medicīnisko palīdzību," uzsvēris Špats.

Viņš piebildis, ka, balstoties uz pacientu atzinumiem, Madonas slimnīca ir viena no labākajām Latvijā, tai lielu materiālu atbalstu sniegusi Vaijes pašvaldība Vācijā, dzemdību nodaļai ar ziedojumu palīdzējis Madonas "Zaļais koris", bet Cesvaines novada iedzīvotāji organizējuši parakstu vākšanu Madonas slimnīcas atbalstam pašreizējā statusa saglabāšanā.

"Ņemot vērā ekonomiskās krīzes izraisītās sekas, ir pieaugusi cilvēku nepieciešamība pēc medicīnas pakalpojumiem, kaut arī bieži vien iedzīvotāji materiālu apstākļu dēļ pie mediķiem vēršas pārāk vēlu. Līdz ar to vēl jo vairāk nepieciešama ātra un operatīva palīdzība," atiznis Cesvaines novada domes priekšsēdētājs. "Madonas slimnīca atrodas vairāku novadu centrā un savas funkcijas veic kvalitatīvi un atbilstoši iedzīvotāju vajadzībām. Atbalstām Madonas slimnīcas saglabāšanu esošajā statusā."

Jau ziņots, ka Veselības ministrijā 27.janvārī notika pirmā darba grupas sanāksme, kurai uzdots izvērtēt slimnīcās un traumpunktos sniedzamos veselības aprūpes pakalpojumus, izstrādāt to kvalitātes vērtēšanas kritērijus, kā arī sniedzamo pakalpojumu apmērus.

Darba grupas izvērtējums attieksies uz Alūksnes, Jūrmalas, Krāslavas, Kuldīgas, Madonas, Ogres, Preiļu, Tukuma slimnīcu, Cēsu klīniku, Dobeles apkārtnes slimnīcu, kā arī Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienību.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais