Latvijas upēs ceļas ūdens līmenis

Laikā no pirmdienas līdz otrdienas rītam ūdens līmeņa pieaugums Lielupē bijis ap 20 centimetriem. Savukārt Kurzemes upēs vietām sasniedzis pusmetru, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lielupē un tās pietekās ūdens līmenis diennakts laikā palielinājies vidēji par 5-20 cm, savukārt kopš 10.janvāra vairāku Zemgales upju līmenis cēlies par 60-90 cm.

Kurzemes upēs ūdens līmenis diennakts laikā pieaudzis pat par pusmetru.

Ventas augštecē pie Lietuvas robežas ūdens līmenis diennakts laikā palielinājies par 53 centimetriem (cm), savukārt kopš pagājušās nedēļas sākuma tas pieaudzis par vairāk nekā metru. Savukārt Ventas lejtecē ūdens līmenis kopš pirmdienas rīta cēlies tikai par pieciem centimetriem, nedēļas laikā - par 77 cm.

Bārtā pie Dūkupjiem līmenis pēdējās diennakts laikā palielinājies par 51 cm, bet kopš 10.janvāra - teju par metru. Ūdens līmeņa celšanās par vairāk nekā 40 cm diennaktī novērota arī citās Kurzemes upēs - Durbē un Užavā.

Latgales un Vidzemes upēs ūdens līmeņa pieaugums ir mazāks.

Tuvākajās divās diennaktīs turpināsies ūdens līmeņa paaugstināšanās Latvijas upēs, dažās Kurzemes un Zemgales upēs gaidāms straujš kāpums, tomēr upju iziešana no krastiem netiek prognozēta.

Svarīgākais