Pret policistiem ierosinātas disciplinārlietas par atteikumu ierasties uz izsaukumu Vaiņodē

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldē ierosinātas disciplinārlietas pret diviem policistiem saistībā ar pērn decembrī notikušo incidentu, kad policists atteicies ierasties uz izsaukumu, aizbildinoties ar brīvdienu.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse aģentūrai BNS pavēstīja, ka sākotnēji Liepājas iecirknī veikta dienesta pārbaude, lai izvērtētu, vai ar šo situāciju saistīto amatpersonu rīcībā ir vai nav saskatāms disciplinārpārkāpums.

Patlaban dienesta pārbaude ir pabeigta, un pēc tās atzinumā konstatētā pagājušonedēļ pret diviem policistiem ierosinātas disciplinārlietas par, iespējams, pieļautajiem pārkāpumiem viņu rīcībā, pildot dienesta pienākumus, norādīja Knīse.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada decembrī Vaiņodē, Brīvības ielā 13, pašvaldībai piederošai ēkai izsistas sešas loga rūtis. Logi izsisti veikaliem, kuri darbojas šajā ēkā. Viena no veikala darbiniecēm par notikušo ziņojusi policijai, taču policists, kurš apkalpo šo novadu, atteicies ierasties uz izsaukumu, aizbildinoties, ka viņam ir brīvdiena un viņš atrodas medībās.

VP Liepājas iecirkņa priekšnieks Gints Ešenvalds iepriekš norādīja, ka policija kalpo sabiedrībai un nav pieļaujams, ka policisti nereaģē uz iedzīvotāju izsaukumiem. Viņš atzina, ka galvenā problēma ir policijas darbinieku komunikācijas trūkums ar iedzīvotājiem.

Svarīgākais