Apledojuma dēļ Kurzemē traucēta sabiedriskā transporta satiksme

Apledojuma dēļ Kurzemē traucēta pasažieru autobusu satiksme, aģentūrai BNS pastāstīja aptaujāto autoostu pārstāvji.

Kuldīgas autoostas pārstāve Sanita Indriksone aģentūrai BNS atklāja, ka divi reisi uz Rīgu apledojuma dēļ atcelti. "Šoferi neuzņēmās atbildību šādos laika apstākļos braukt," norādīja Indriksone un piebilda, ka "situācija ir problemātiska, uz ceļiem ir slidotava."

Tāpat arī kavējas autobusi no Liepājas un Ventspils, informēja Kuldīgas autoostas pārstāve.

Ventspils autoostas pārstāve Līga Runte aģentūrai BNS atzina, ka apledojuma dēļ kavējas autobusi. "Pagaidām ilgākā kavēšanās bijusi par pusstundu maršutā Venstpils-Saldus," informēja Runte un piebilda, ka pagaidām nevar prognozēt, kad situācija varētu uzlaboties.

Arī Liepājas autobusu parka Pasažieru pārvadājumu daļas vadītāja Ildze Kržanoviča aģentūrai BNS atzina, ka autobusu satiksme apledojums rada problēmas.

"Ir zināms, ka autobusu satiksme ir kavēta ne tikai rajonā, bet arī pilsētā," teica Kržanoviča, norādot, ka pilsētā tiek kaisītas ielas, taču lietus uzreiz visu noskalo.

Liepājas autobusu parka pārstāve informēja, ka kopējie dati par autobusu kavēšanos tiks apkopoti svētdienas vakarā.

Jau vēstīts, ka svētdienas pēcpusdienā sasalstošs lietus jeb atkala ir daudzviet Kurzemē un arī Zemgalē. Ventspilī apledojuma biezums sasniedzis trīs milimetrus. Apledojums jau mazinās Liepājas pusē, jo tur gaisa temperatūra paaugstinājusies virs nulles.

Svarīgākais