Izcirtīs kokus, kas apdraud elektrolīnijas

No piektdienas, 7.janvāra, mežizstrādātāji sāks darbu pie koku izciršanas vietās, kas apdraud elektrolīnijas, aģentūrai BNS pēc Ekonomikas ministrijas (EM) vadības ārkārtas sanāksmes par rīcību elektroenerģijas operatīvai atjaunošanai pastāstīja ekonomikas ministra Arta Kampara padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Elīna Bīviņa.

Viņa klāstīja, ka sanāksmes laikā saņemts apstiprinājums par to, ka līgumi starp Latvijas Mežizstrādātāju savienības komersantiem un kompāniju "Sadales tīkli" ir gatavi. Ceturtdienas vakarā tie vēl tiks saskaņoti, lai mežizstrādātāji jau 7.janvārī varētu sākt darbu.

"Svarīgi, lai piektdien sāktu koku izciršanu un paveiktu to maksimāli lielos apmēros, jo pašreizējās laika prognozes nedēļas nogalei nav iepriecinošas," norādīja Bīviņa.

EM vadības ārkārtas sanāksmē Kampars ar atbildīgo dienestu, tostarp Latvijas energokompānijas "Latvenergo" vadības un kompānijas "Sadales tīkli", pārstāvjiem arī vienojies, ka katru dienu EM pulksten 10 notiks tikšanās, kuras laikā ministrs tiks informēts par padarīto un plāniem, lai maksimāli ātri atjaunotu elektroenerģijas piegādi.

Tikšanās laikā plānots izvērtēt arī meteoroloģisko informāciju, lai prognozētu rīcību, ja laika apstākļi pasliktinās.

Sanāksmē piedalījās Kampars, EM valsts sekretārs Juris Pūce, valsts sekretāra vietnieks Gatis Ābele, Enerģētikas departamenta direktors Dins Merirands un pārstāvis no uzņēmuma "Sadales tīkli".

Jau vēstīts, ka valdība ceturtdien ārkārtas sēdē izsludināja ārkārtas situāciju pagaidām 40 Latvijas novados, taču šo sarakstu vēl plānots papildināt ar potenciāli bīstamajiem reģioniem, kuros krītošie koki apdraud arī satiksmes drošību.

Ceturtdien pulksten 17 energoapgāde Latvijā bija traucēta vai pārtraukta 8400 "Latvenergo" klientiem.

Latvijā

Šodien un rīt valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" laikā Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde (CAOIP) sadarbībā ar dažādiem dienestiem praktiski izspēlēs iedzīvotāju evakuācijas un izmitināšanas procesu, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Svarīgākais