Elektroapgāde joprojām traucēta aptuveni 55 tūkstošiem "Latvenergo" klientu

Elektroapgāde traucēta aptuveni 55 tūkstošiem "Latvenergo" klientu, aģentūru BNS informēja uzņēmuma pārstāvis Andris Siksnis.

Viņš klāstīja, ka elektroapgādes traucējumu skaits ir aptuveni tāds pats kā Jaunā gada dienā - 55 tūkstoši. Visssliktākā situācija joprojām ir Rēzeknē, kur ir apmēram 11 tūkstoši elektroapgādes traucējumu, savukārt Daugavpilī - astoņi tūkstoši, bet Jēkabpilī - seši tūkstoši, informēja Siksnis un piebilda, ka kopš 1.janvāra vairāk bojājumu ir arī Aizkrauklē, Madonā, Cēsu un Piebalgas apkaimē.

Viņš arī atzīmēja, ka 1.janvārī "Sadales tīkls" izsludināja ārkārtas situāciju sadales elektriskajos tīklos.

"Šobrīd izbraukumā uz Ziemeļaustrumu reģionu ir 92 brigādes, un vēl aptuveni 70 strādā Madonas un Jēkabpils apkaimē," atklāja "Latvenergo" pārstāvis un piebilda, ka šobrīd darbos iesaistīti arī Nacionālie bruņotie spēki, kas piedalās ar trim visurgājējiem. "Būtisks papildinājums atjaunošanas darbos ir Nacionālo bruņoto spēku speciālais transports, kā arī Robežsardzes un privātuzņēmēju 20 sniega motocikli. Ar sniega motocikliem smagajos apstākļos iespējams ļoti operatīvi veikt elektrolīniju trasu novērtējumu un sniegt ziņas montieru brigādēm," klāstīja Siksnis.

Viņš atzīmēja, ka ar "Latvijas Valsts meži" atbalstu no svētdienas līniju atjaunošanas darbos iesaistītas arī desmit meža izstrādes brigādes ar speciālo tehniku Latgalē.

"Speciālistiem katram ir savas uzdevums, tādējādi daļa brigāžu veic trasu tīrīšanu no kritušiem kokiem, daļa - līniju montāžu. Trešdaļa no nodarbinātajām vienībām ir ārpus "Latvenergo" piesaistīti darbuzņēmēju speciālisti," sacīja Siksnis.

Jau vēstīts, ka līdzīgi elektroapgādes traucējumi Latgales pusē laikapstākļu dēļ bija vērojami arī Ziemassvētku brīvdienās pagājušajā nedēļā.

"Latvenergo" kopumā ir 1,04 miljoni klientu.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus.