Lielākā daļa reģionālo televīziju piekritušas no februāra translēt savas programmas

Lielākā daļa no reģionālajām televīzijām piekritušas uzraugu priekšlikumam un no nākamā gada februāra translēs savas programmas Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā, otrdien intervijā Latvijas Radio pavēstīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāve Dace Buceniece.

Viņa gan atzina, ka vēl nav panākta vienošanās par konkrētiem raidlaikiem, tomēr no februāra reģionālo televīziju programmas varēs redzēt LTV 7.kanālā.

Otrdien, 28.decembrī, arī ir termiņš, kad reģionālajām televīzijām jāiesniedz atbilde, vai tās piekrīt šādam risinājumam, jo līdz gada beigām jāparaksta arī vienošanās par to, lai no 1.februāra beidzot varētu sākties sadarbība ar LTV 7.kanālu. Patlaban piecas no astoņām reģionālajām televīzijām padomei rakstveidā apstiprinājušas, ka ir gatavas darboties saskaņā ar NEPLP piedāvātajiem noteikumiem, ar pārējām vēl otrdien Buceniece plāno sazināties.

"Bet izskatās, ka četras piektdaļas ir par šo risinājumu," viņa uzsvēra.

Vienlaikus gan Buceniece norādīja, ka tas būs pagaidu risinājums 2011.gadā, jo "jautājums ir ļoti komplekss" un arī televīzijas domā citus variantus. Tomēr nepārtraukti raidīt pārmetumus uzraugiem un citām atbildīgajām institūcijām, viņasprāt, ir ļoti netālredzīgs pašu televīziju solis, jo arī "viņi paši ir komersanti, viņiem arī ir jādomā par savu stratēģiju un attīstību, un nevar vienkārši futbolēt un meklēt vainīgos, un pārmest kaut kādu stratēģiju, kompetenču trūkumu".

Latvijā

Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad augusta beigās, tāpat kā mēnesi iepriekš, bija 6,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Svarīgākais