Latgalē vīrietim par savu krustvecāku nogalināšanu piespriež 18 gadu cietumsodu

Latgales apgabaltiesa piespriedusi 18 gadus un vienu mēnesi cietumā agrāk tiesātam vīrietim par savu sirmo krustvecāku zvērīgu nogalināšanu ar cirvi. Tiesā aģentūra BNS noskaidroja, ka apsūdzētajam piespriesta arī policijas kontrole uz trīs gadiem un mantas konfiskācija.

1979.gadā dzimušais Juris Trizna apsūdzēts pēc ļoti barga Krimināllikuma panta, proti, par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, un par to viņam varēja piespriest mūža ieslodzījumu.

27.martā Krāslavas novada Kombuļu pagastā savā mājā atrasti 1941.gadā dzimušas sievietes un 1933.gadā dzimuša vīrieša līķi ar brūcēm galvas rajonā. Par nozieguma izdarīšanu policija sāka meklēt Silmalas pagasta iedzīvotāju Triznu. Viņu izdevās aizturēt 1.aprīlī Rēzeknes novada teritorijā.

Saskaņā ar apsūdzību 22.martā Trizna, lai kādu laiku padzīvotu pie sirmgalvjiem, ieradās viņu mājās Kombuļu pagastā. Mājas saimnieki viņam atļāva palikt, bet nākamajā dienā sirmā kundze lika saprast, ka viņi nevēlas, lai Trizna pie viņiem uzturētos ilgstoši. Viņa arī aizrādīja par Triznas dzīvesveidu, lietojot alkoholu un nerūpējoties par bērniem.

Saņēmis aizrādījumus, vīrietis tās pašas dienas vakarā, saprotot, ka saimnieki neļaus viņam ilgāk palikt viņu mājā, un būdams bez jebkādiem naudas līdzekļiem, izlēma nolaupīt sirmgalvjiem piederošo naudu un mantu. Lai netraucētu iegūt mantu, dusmu un naida vadītais Trizna nolēmis abus jau gulošos vecīšus nonāvēt. Vīrietis no skapja apakšas paņēmis cirvi, piegājis pie aizmigušās sievietes un vairākas reizes viņai iesitis ar cirvja pietu un izdarījis ne mazāk kā trīs cirtienus ar cirvja asmeni galvas apvidū.

Pēc sievietes nonāvēšanas Trizna ar to pašu cirvi devies uz istabu, kurā uz dīvāna bija aizmidzis krusttēvs. Vīram viņš ar cirvja asmeni iecirtis galvā ne mazāk kā piecus cirtienus.

Pārliecinājies, ka mājas saimnieki ir miruši un nevar pretoties, vīrietis pārmeklējis māju. Viņam izdevās atrast 60 latu un dažādas mantas - automagnetolu, magnetafonu, tālskati un dekoderi ar viedkarti.

Mantas ievietojis divos polimēra iepakojumos, Trizna ar iegūto naudu un mantām, kuru kopējā vērtībā bija 164 lati, devies prom jau 24.marta naktī, aizslēdzot mājas ārdurvis.

Vīrietis agrāk tiesāts par svešas kustamās mantas nolaupīšanu.