Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Sešas tuvākas un tālākas atpūtas vietas Latvijā

© Freepik.com

Vasarīgi laikapstākļi mūs joprojām lutina, tāpēc, pirms pienācis rudens drēgnums, jāizbauda atpūta. Šajā rakstā varēsi iepazīties ar sešām interesantām atpūtas vietām no visas Latvijas!

Jaunmoku pils (Tumes pagasts, Tukuma novads)

Jaunmoku muižas kompleksā garlaicīgi nebūs nevienam. Vēstures un arhitektūras interesentiem patiks aplūkot pili jeb kungu māju, pienotavu, stalli, klēti, galdniecību un smēdi, kā arī muzeju. Aktīvās atpūtas cienītājiem iespējams ar laivu izbraukt pa dīķi, doties velobraucienā pa kādu no diviem velo maršrutiem, uzspēlēt orientēšanās spēli vai izmēģināt meža kroketu, bet intelektuālai atpūtai pieejams lielformāta šahs ar Latvijas dzīvnieku figūrām. Muižas kompleksā nebūs problēmu palikt pa nakti, pateicoties viesnīcai un viesu mājai, bet gardi paēst varēsi restorānā.

Atpūtas un sporta komplekss Trīssaliņas (Grundzāles pagasts, Smiltenes novads)

Kā jau priekšā saka nosaukums, Trīssaliņās vari atpūsties uz trīs salām, kas atrodas Mucenieku dīķī. Kompleksā atrodas viesu nams, brīvdienu māja, vairākas atpūtas mājiņas, telšu vietas un sporta laukums, kurā spēlēt pludmales volejbolu, strītbolu un futbolu. Atveldzēties varēsi pludmalē, bet mazākajiem patiks 400 metru garā pastaigu taka ar vairāk nekā 30 koka zvēru figūriņām. Starp citu, dīķī iespējams arī makšķerēt, un noķerto lomu vari pagatavot turpat, uz ugunskura.

Atpūtas namiņi Čiekurs un Baltais Čiekurs (pie Niniera ezera, trīs kilometrus no Cēsīm)

Vēlies atpūsties vairākus metrus virs zemes? Šādu iespēju piedāvā atpūtas mājas Čiekurs un Baltais Čiekurs, kas atrodas attiecīgi piecus un sešus metrus virs zemes. Namiņu teritoriju ieskauj priežu meži, un tajos ir pastaigu takas ar vairākiem aizraujošiem objektiem, piemēram, Gaujas krastiem vai Ērgļu klintīm. Aktīvākai atpūtai pieejama laiva un SUP dēļi (iekļauti cenā), bet par papildu samaksu varēsi izmantot pirtiņu un karsto vannu jeb džakuzi.

Piedzīvojumu parks Austrumu Forts (Brīvības iela 180, Liepāja)

Nakšņošana burbuļteltī, piedzīvojums ar ūdens elektrodēli vai ūdens katapultu, izbrauciens ar laivu vai SUP dēli, iespēja nakšņot ar kemperi vai telti - to visu piedāvā piedzīvojumu parks Austrumu Forts. Pie reizes noteikti ir vērts apmeklēt arī citas atpūtas vietas un apskates objektus Liepājā.

Bed&Boat laivu māja (Iekšezers 3, Alūksne)

Esi domājis par to, kā būtu aizvadīt nakti uz mājas, kas atrodas ūdenī? Tagad tāda iespēja pastāv - atliek vien doties uz Alūksni, kur atrodas unikāla laivu māja divos stāvos. No tās paveras unikāls skats uz Livonijas ordeņa pilsdrupām, bet blakus atrodas gan kafejnīcas un bezmaksas stāvvieta, gan vairāki sporta laukumi, peldvietas, skatu tornis, bērnu rotaļu laukumi un pastaigu takas.

Atpūtas un sporta komplekss Kaķītis (Senču iela 1, Sigulda)

Ziemas mēnešos Kaķītis visā Latvijā zināms ar savām slēpošanas trasēm, taču šeit ir ko darīt arī vasarā. Pirmkārt, kompleksa teritorijā atrodas piedzīvojumu parks Mežakaķis ar septiņām dažādas grūtības trasēm, klinšu sienu un bērnistabu. Otrkārt, nakšņošanai pieejami viesnīcas numuriņi, bet ieturēties iespējams kafejnīcā. Treškārt, Kaķītī vari nodoties pludmales volejbolam, bet pēc aktīvās atpūtas lieti noderēs pirts un piknika vieta.

Atpūta Latvijā var būt ļoti dažāda - sākot ar muzeju apmeklēšanu un beidzot ar izpletņlēkšanu. Ja Tev vairāk interesē sportiskas izklaides, dodies uz Vivus.lv blogu, kurā pavisam nesen publicēts raksts Aktīvā atpūta: septiņas opcijas, kas tev noteikti jāpamēģina!

Apmaksāta publikācija