VBII uzlabo Gulbenes uzņēmējdarbības vidi

© F64

Kopš pagājušā gada decembra arī Gulbenes jaunajiem uzņēmumiem ir pieejams biznesa un inovāciju inkubators, kurā ar atvieglotiem noteikumiem tiek piedāvāti juridiskie, grāmatvedības un citi uzņēmējdarbības nodrošināšanai nepieciešamie pakalpojumi, kā arī viegli ir saņemamas izvēlētās darbības nozares teorētiķu un praktiķu konsultācijas.

4. augustā apritēja gads, kopš Valmieras Biznesa un inovāciju inkubators (VBII) parakstīja līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par inkubācijas pakalpojumu sniegšanu Ziemeļvidzemē – Valmierā, Valkā un Gulbenē. VBII projektu vadītāja Elīna Leimane-Dukse atzīst, ka sākotnēji interese par iespējām izmantot biznesa inkubatora pakalpojumus gulbeniešiem bija neliela, taču nu jau inkubatorā uzņemti septiņi uzņēmumi. "Mēs ceram, ka līdz ar mūsu aktivitātēm aktīvāki un drosmīgāki kļūs arī vietējie iedzīvotāji, – veidos jaunus uzņēmumus, vai arī jau esošie uzņēmēji dibinās meitas kompānijas un paplašinās savu darbības spektru. Inkubatora piedāvātie pakalpojumi nodrošina ērtu darba vidi labiekārtotos birojos par cenām, kas pirmajā uzņemšanas gadā ir tikai 15–30% apmērā no faktiskajām izmaksām. Tas attiecas gan uz telpu nomu, gan visiem piedāvātajiem pakalpojumiem. Tāpat regulāri aicinām uzņēmējus uz semināriem un pieredzes apmaiņas pasākumiem, lai sniegtu tiem ne tikai materiālu, bet arī izglītojošu un darbību veicinošu informāciju."

Vērtējot aizvadītos darbības astoņus mēnešus, ir redzami pozitīvie rezultāti: vairākos uzņēmumos jau uzsākta ražošana, pieņemti darbā cilvēki un parakstīti eksporta līgumi. Kā vienu no veiksmīgākajiem uzņēmumiem Elīna min Vidzemes elektrotehnikas fabriku, kas plāno atvērt ražotni pat Uzbekistānā, bet viens no inovatīvākajiem un interesantākajiem projektiem ir sporta auto būvēšana pēc individuāla pasūtījuma. Tie ir tikai daži piemēri, kuros visdrosmīgākās idejas iegūst realitātes aprises. Elīna Leimane-Dukse uzsver: "Mēs strādājam jūsu interesēs. Ja ir ideja, par ko baidāties pat kādam stāstīt, nāciet pie mums! Kopā mēs ideju izvērtēsim, aktualizēsim un attīstīsim. Nekas nav neiespējams, ja ir profesionāli uzņēmējdarbības palīgi!"

Svarīgākais