Ģimnāzija gaida jauno korpusu

© Ojārs Lūsis

Gulbenes novada valsts ģimnāzija šogad svin pastāvēšanas 15. gadadienu. Šajā laikā tā ir pierādījusi sevi kā kvalitatīva mācību iestāde ar skolotājiem, kuri jaunietī redz ne tikai skolēnu, bet cilvēku, kura turpmākais dzīves ritums lielā mērā atkarīgs no tā, ko tam spējusi iedot skola.

"Aizvadītais gads mūsu ģimnāzijai ir bijis ļoti labs, jo 80% mūsu absolventu ir iestājušies augstākajās mācību iestādēs, turklāt absolūti lielākā daļa uzņemti budžeta grupās. Man ir ļoti žēl, ka vairākiem spējīgiem jauniešiem nav izdevies rast līdzekļus savas izglītības turpināšanai un tie devušies darba meklējumos uz ārzemēm. Latvijai vajadzīgi spējīgi cilvēki!" stāsta ģimnāzijas direktore Lidija Ķeķere. Centralizēto eksāmenu rezultāti tiešām ir lieliski (A, B, C līmenī nokārtoto 89% CE), un rodas sajūta, ka šajā skolā tiek uzņemti audzēkņi ar labām priekšzināšanām, taču tā gluži nav, jo uzņemti tiek praktiski visi, kas izrāda vēlmi mācīties. Direktore norāda: "Mūsu skolā strādā atbalsta personāls, tai skaitā sociālais pedagogs, psihologs, labi skolotāji – profesionāļi, audzinātāji, kuri visi kopā veicina izglītojamo motivāciju mācīties un gūt panākumus."

Rezultatīvām mācībām ir nepieciešama mūsdienīga vide, bet tieši tas ir ģimnāzijas sāpīgākais jautājums. Ar mērķi paplašināt telpas pirms dažiem gadiem tika uzsākta ģimnāzijas piebūves celtniecība. Projektā ieguldītas valsts investīciju programmu finanses un pašvaldības līdzfinansējums. Ēka ir apjumta, ir ielikti logi un durvis. Lai to pabeigtu, nepieciešami apmēram 700 tūkstoši latu. Pagaidām visas sarunas un skolēnu padomes vēstules valdībai un politiķiem ir palikušas bez pozitīva rezultāta. Kamēr atbildīgie cilvēki nespēj pieņemt politisku lēmumu piešķirt finansējumu ēkas pabeigšanai, skolēni nevar izmantot tās iespējas, ko pavērtu jaunie, atbilstoši dabaszinātņu programmas kritērijiem iekārtotie ķīmijas, fizikas un bioloģijas kabineti. Direktore vēl cer uz izpratni un gaida lēmumus, kas dotu iespēju uzsākto piebūvi pabeigt.

Svarīgākais