Tiesību zinātni piedāvā Juridiskā koledža

© Ojārs Lūsis

Mūsdienu pasaule ir tā mainījusies, ka juridiskās zināšanas ir vajadzīgas ļoti daudzu profesiju pārstāvjiem, tajā skaitā pašvaldību darbiniekiem, personāla vadītājiem, uzņēmējiem un pat ārstiem un pašnodarbinātajiem.

Apzinoties sabiedrības vajadzību pēc profesionālām zināšanām jurisprudencē, jau 2000. gadā tika nodibināta Juridiskā koledža, kas ir pirmā valsts akreditētā koledža Latvijā, un tai ir piešķirtas tiesības izsniegt valstiski atzītus dokumentus par pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības iegūšanu. Koledža piedāvā studijas Rīgā un arī četrās filiālēs: Gulbenē, Liepājā, Valmierā un Ventspilī, bet šogad tiek komplektētas grupas arī Daugavpils filiālei.

Koledžas direktors – LZA īstenais loceklis, tiesību zinātņu doktors, habilitētais politikas zinātņu doktors Tālavs Jundzis – norāda: "Mēs esam ieinteresēti visas Latvijas sabiedrības intelektuālajā izaugsmē, tāpēc koledžas filiāles izvietojam arī ārpus Rīgas, lai juridiskās zināšanas, kas noder ne tikai juristiem, advokātiem un tiesnešiem, būtu pieejamas visas Latvijas iedzīvotājiem. Esam priecīgi, ka Gulbenē mūsu koledžas programmas tiesību zinātnēs un cilvēkresursu vadībā ir labi apmeklētas un gadu no gada nezaudē popularitāti." Juridiskā koledža ir privāta augstākā mācību iestāde, kas piedāvā pirmā līmeņa augstāko izglītību divu un divarpus gadu laikā. Filiālēs mācības notiek tikai neklātienes studijās – sestdienās. Mācību maksa ir sadalīta mēnešos un ir zemāka nekā Rīgā. Piemēram, gulbeniešiem viens mācību mēnesis izmaksā 52,5 latus. Tajā pašā laikā mācību kvalitāte ir tieši tāda pati kā Rīgā, jo pasniedzēji ik sestdienu no Rīgas dodas uz Gulbeni – lasa lekcijas un konsultē individuāli. Tāpat ir pieejama arī bibliotēka, bet trūkstošās grāmatas pasniedzējs atved no Rīgas bibliotēkas.

Pieteikties studijām vēl var līdz 25. septembrim. Vairāk informācijas www.juridiskakoledza.lv

Svarīgākais