Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ventspils Jahtu osta: stabila attīstība

© Aivars Ķesteris/F64 Photo Agency

Šī gada 18.-26. janvārī Diseldorfā notika kārtējā izstāde „Boat Show Düsseldorf” – viens no vērienīgākajiem nozares pasākumiem pasaulē. Šajā izstādē var atrast visu no kajaka līdz superjahtai, kā arī iegūt informāciju par jahtu ostām un pakalpojumiem, ko tās piedāvā jūrasbraucējiem.

Ventspils Jahtu ostas īpašnieks un pārvaldītājs SIA „New Yacht Marina” arī šoreiz piedalījās izstādē „Boat Show Düsseldorf”, pievienojoties programmas „East Baltic Coast” kopstendam un reklamējot jaunās iespējas, ko Ventspils Jahtu osta piedāvās 2020. gada sezonā.

Pateicoties investīcijām, ko veica SIA „New Yacht Marina” akcionāri no SIA „Baltic Marine Holding Company”, kuras galvenais īpašnieks ir uzņēmējs Igor Sechelev, un programmas ESTLAT 55 „Uzlabota jahtu ostu infrastruktūra un ostu tīkla attīstība Igaunijā un Latvijā” ietvaros saņemtajam atbalstam, 2019. gadā tika pabeigta piestātnes rekonstrukcija 110 m garumā un izveidotas trīs jaunas peldošās piestātnes, palielinot jahtu stāvvietu skaitu ostā līdz 50. Tika īstenots arī kapitālremonts laukumā (840 kv. m) jahtu glabāšanai ziemas laikā.

Turklāt tika iegādāts un nodots ekspluatācijā uzņēmuma „Roodberg” (Nīderlande) ražotais pārvietojamais celtnis ar celtspēju līdz 35 tonnām jahtu izcelšanai no ūdens. Šis celtnis ir pirmā šāda veida iekārta, kas darbojas Latvijā.

Ventspils Jahtu ostā uzņemto jahtu skaita stabils pieaugums turpinājās arī pagājušajā gadā. 2019. gada sezonā osta uzņēma 502 jahtas, kas ir par 8% vairāk nekā 2018. gadā, un par 36% vairāk nekā 2015. gadā, kad osta darbojās pirmo sezonu. Vidēji katra jahta paliek ostā divas dienas. 2019. gadā caur „New Yacht Marina” jahtu ostu Ventspilī ieradās 1435 viesi, galvenokārt burātāji no Vācijas, Somijas un Zviedrijas.

SIA New Yacht Marina” piedalījās arī Ventspils kultūras dzīvē: 2019. gada 3. augustā pilsētas svētku programmas ietvaros notika Ventspils Jahtu ostas jauno piestātņu, aprīkojuma un pakalpojumu prezentācija. Pasākumu apmeklēja vairāk nekā 300 pilsētas iedzīvotāji un viesi, kuri iepazinās ar ostu un tās jaunajām iespējām, kā arī noklausījās koncertu uz ūdens, ko sniedza vadošie mākslinieki no Rīgas operas (Inga Šļubovska, Nauris Puntulis) un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (Raimonds Ozols).

Uzņēmējs Igor Sechelev, kurš ir Ventspils Jahtu ostas galvenais īpašnieks, uzsver:

2020. gadā SIA „Baltic Marine Holding Company” ar sava meitasuzņēmuma SIA „New Yacht Marina” starpniecību plāno turpināt investēt Ventspils Jahtu ostas attīstībā. Turpināsim īstenot programmu ESTLAT 55, lai pabeigtu ostas tehniskās apkopes ēkas rekonstrukciju un teritorijas labiekārtošanu. Sagaidāms, ka jahtu ostas piedāvāto pakalpojumu klāstu papildinās pieci mūsdienīgi vidējās klases apartamenti, kurus varēs īrēt ostas un pilsētas viesi.

Turklāt 2020. gada 28. jūnijā no Ventspils Jahtu ostas piestātnēm startēs regate „Gulf of Riga Regatta” (GORR), kurā piedalīsies vairāk nekā 30 jahtas no dažādām valstīm, tostarp Zviedrijas, Lietuvas un Latvijas”.

Pastāvīgi veicinot Ventspils Jahtu ostas attīstību un popularizējot Ventspili kā tūrisma galamērķi, SIA „New Yacht Marina” 2020. gadā piedalīsies arī izstādēs „Helsinki International Boat Show 2020” (07.02.2020. - 16.02.2020.) un „Stockholm International Boat Show” (06.03.2020. - 15.03.2020.).