Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

ABRA – zīmols, kuru izvēlas gudrs un veselīgs cilvēks

Ilva Kavicka © Dmitrijs Suļžics/F64

Našķoties veselīgi, neizklausās patiesi, ja vien neesi pagaršojis zīmola ABRA konfektes un enerģijas batoniņus no augļiem, dārzeņiem, nātrēm, šokolādes, riekstiem, mandelēm un citām dabas veltēm. Turklāt daļa produkcijas tiek ražota, nepievienojot cukuru.

No nātrēm, ķirbjiem un citām dabas veltēm

Uzņēmuma Positive foods nosaukums liecina, ka pozitīvs šeit ir it viss - sākot no izejvielām, līdz saimnieču attieksmei pret dzīvi, sevi un visiem apkārtējiem. Ar pozitīvu noskaņojumu un nākotnes plāniem vienā uzņēmumā apvienojušās Ilva Kavicka un Līga Kleina, kas pāris gadus atpakaļ darbību uzsāka kā mājražotājas, bet nu ir spērušas soli uz priekšu un kļuvušas par ražošanas uzņēmuma īpašniecēm.

Izvērtējot turpmākās darbības perspektīvas, saimnieces saprata, ka ir jāaug un jāiet tālāk, tāpēc izveidoja uzņēmumu, kas paver ceļu uz eksporta tirgiem. Ilva gan atzīst, ka veiksmīgai ārvalstu tirgus iekarošanai varētu palīdzēt produkcijas sertifikācija kā eko produktam. Lai gan produkti jau šobrīd daļēji atbilst eko kritērijiem, jāsaņem starptautiski atzīts sertifikāts.

Uzņēmumā top arī dažādi augu pulveri, kas paredzēti zaļo kokteiļu/smūtiju pagatavošanai. Populārākais no tiem - nātru pulveris - ir ļoti pieprasīts ziemas un pavasara sezonā, jo tam ir ļoti plašs pielietojums. To var izmantot ne tikai veselīgajos kokteiļos, bet kā papildinājumu jebkuram ēdienam un pat kā krāsvielu.

Veselīgās saldumu paciņas

Tuvojas Ziemassvētku laiks, kad bērni saņem tradicionālās konfekšu paciņas. Bērniem, protams, prieki, bet vecākiem bažas, jo cukura un dažādu citu nevēlamu vielu un piemaisījumu tajā visā ir stipri par daudz. Veselīgo našķu ražotājas no Positive foods iesaka izvēlēties ABRAS saldumus, no kuriem bērni būs sajūsmā, bet vecākiem sirds mierīga - baudot saldumus, bērni iegūs dabas sniegto enerģiju, vitamīnus, minerālvielas un visu citu, kas stiprina un aizsargā. Nu kas gan var būt labāks par enerģijas batoniņu ar bietēm un ķirbjiem.

Skaistās kastītēs iepakotas konfektes, piemēram, upeņu konfektes vai cidoniju konfektes ar grauzdētiem lazdu riekstiem, vai pīlādžu konfektes ar veselām pīlādžogām. Sortimentā ar zīmolu ABRA ir daudz un dažādu našķu - arī ar šokolādi, kas saldināta ar stēviju, nevis cukuru.

Kā jaunums sortimentā ienākušas žāvētu augļu - dārzeņu bumbas šokolādē, kā arī ziemas bumbas ar ķirbjiem un āboliem šokolādē. Tāpat svētku noformējumā ir Ziemas konfektes un grauzdētas mandeles. Ilva un Līga teic, ka šie saldumi nenodarīs pāri ēdējam, bet radīs prieku gan vēderam, gan garšas kārpiņām, gan acīm un degunam.

Domājot par vidi, iesaistās beziepakojuma kustībā

Šobrīd iepakotas konfektes, enerģijas batoniņus var iegādāties veikalos Stockmann, Rimi Klēts, Zaļā govs, Lavandas, svaigi.lv, Rāmkalni, tie atrodami arī Top plauktos un vēl daudzās tirdzniecības vietās visā Latvijā. Taču pēdējā laika aktualitātes sabiedrībā ražotājas mudina iesaistīties beziepakojuma sistēmā. Positive foods ar zīmolu ABRA piegādā savus produktus neiepakotus uz svara vairākiem tā sauktajiem Zero waste veikaliem Cēsīs, Jelgavā un Rīgā. Saimniece teic, ka nereti satiek savus pircējus tirdziņos un izstādēs - daudzi no viņiem zina produktu, bet neatpazīst kastītes, jo parasti tos iegādājas beziepakojumu veikalos. Bieži ABRAS saldumu ražotājas var sastapt arī Kalnciema ielas tirdziņā. Šī produkcija ir ļoti pieprasīta, it īpaši tagad, kad katrs domā par jaukām dāvanām, tāpēc saimniecēm darba pilnas rokas.

Vēlamies pateikt paldies LIAA Jelgavas biznesa inkubatoram par atbalstu mūsu uzņēmuma attīstībā.