Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Siguldas Sporta centrs – sporta bāze profesionāļiem un ikvienam interesentam

100 METRU skrejceliņš telpās, kura tiešā tuvumā ir smagatlētikas un spēka zāles, ir izcili piemērots sportistiem, kuri gatavojas jaunās sezonas startiem augstākajā līmenī, skaidro Juris Dzenis © Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Ageny

2017. gada aprīlī ekspluatācijā tika nodota mūsdienīga sporta un atpūtas bāze – Siguldas Sporta centrs, kas apvieno peldbaseinu kompleksu, ūdens izklaides parku, sporta infrastruktūru kvalitatīviem treniņiem, 100 m skrejceliņu telpās, spēka treniņu, trenažieru, smagatlētikas un sporta spēļu zāles. Ar katru mēnesi pieaug apmeklētāju skaits – Sporta centru izmanto visi Siguldas novada skolēni peldētapmācībai, norit skolu sporta nodarbības un trenējas Siguldas Sporta skolas audzēkņi, kā arī tiek aizvadītas dažādas treniņnometnes gan Latvijas, gan ārvalstu augsta ranga sportistiem.

Visiem jāprot peldēt

Iedzīvotāju aptaujas jau pirms desmit gadiem skaidri liecināja, ka pilsētā nepieciešams peldbaseins, tāpēc, projektējot jauno Siguldas Sporta centru, centrālā vieta tika atvēlēta peldbaseinam, kura galvenais uzdevums ir nodrošināt peldētapmācību visiem novada bērniem no 2. līdz 12. klasei - mācību gada laikā peldbaseinu apmeklē vairāk nekā 2000 bērnu. Sporta centra direktors Juris Dzenis stāsta: «Peldētapmācībai ir izstrādāta programma, kurā skaidri definēts sasniedzamais peldētprasmes līmenis katrā klasē. Papildus obligātajām peldētapmācības stundām bērniem, sākot no sešu mēnešu vecuma, līdz pieaugušajiem un senioriem ir iespēja apmeklēt peldēšanas nodarbības. Jāpiebilst, ka zīdaiņu peldēšanas nodarbības kļūst arvien populārākas - sākotnēji tika atvērtas divas grupiņas, bet nu jau peldēt nāk mazuļi astoņās grupiņās.»

Peldbaseins ir pieejams arī brīvā apmeklējuma ietvaros - darba dienās tam ir atvēlēta viena stunda no plkst. 7.00 līdz plkst. 8.00 no rīta un no plkst. 18.00 līdz plkst. 22.00 vakarā, kā arī brīvdienās visas dienas garumā. Direktors uzsver, ka Siguldas Sporta centram gadā ir tikai četras brīvdienas - pārējā laikā tas pieejams pilsētnieku un viesu sportiskajām aktivitātēm un atpūtai.

Augsto sasniegumu sports

Siguldas bobsleja un kamaniņu trase ir starptautiskajā apritē, un likumsakarīgi, ka sportisti no daudzām pasaules valstīm šo vietu izvēlas savu sportisko sasniegumu uzlabošanai kamaniņu, skeletona un bobsleja disciplīnās. Ja līdz 2017. gadam Sigulda varēja piedāvāt tikai trasi un visai ierobežotu cita veida sporta infrastruktūru, tad tagad, gatavojoties jauniem startiem, sportistiem ir iespēja pilnvērtīgi trenēties. Piemēram, šobrīd, kad sportisti sākuši gatavoties jaunajai sezonai, tostarp Eiropas čempionātam bobslejā un skeletonā, kura viens no posmiem notiks Siguldas trasē, Siguldas Sporta centra infrastruktūru izmanto vidēji piecas ārvalstu komandas vienlaikus. Direktors stāsta, ka sportisti ļoti atzinīgi vērtē iespējas, ko piedāvā Siguldas Sporta centrs - mūsdienīga spēka zāle, trenažieri un 100 m skrejceliņš telpās, tas ir komplekss, kas būtiski uzlabo treniņu vidi un rezultātus. Arī ledus trase ir ļoti tuvu. «Faktiski šeit ir zelta kaltuve - te gatavojas čempioni un olimpieši, it īpaši bobslejā, kamaniņās un skeletonā. Līdz ko tiek uzliets pirmais ledus, tā mūsu Sporta centru piepilda augsta ranga sportisti no visas pasaules.»

Ūdens prieki ģimenei

Viena no Siguldas Sporta centra sastāvdaļām ir Ūdens atrakciju parks, kurš īpaši piemērots ģimenēm ar maziem bērniem. Infrastruktūra veidota, lai radītu maksimālu drošību un patīkamu atmosfēru ne tikai ģimenes izklaidēs, bet arī atzīmējot dzimšanas dienu vai citu priecīgu notikumu. Aicināti ciemos ir arī tie, kuri brauc uz Siguldu baudīt rudens lapu krāšņumu - pēc garas pastaigas šeit varēsiet sasildīties pirtīs un izbaudīt ūdens priekus dažādos veidos, tostarp ūdens kaskādēs, burbuļvannās, hidromasāžas dušās un slīdrenēs. Juris Dzenis gan piebilst, ka pirms ierašanās vēlams piezvanīt un rezervēt apmeklējuma laiku, jo centra noslogojums brīvdienās ir augsts. «Īpaši aicinām ciemos darba dienās, kad ūdens priekus var izbaudīt brīvāk un komfortablāk, jo cilvēku pieplūdums ir mazāks,» tā piebilst direktors.