Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā papildināts mūsdienīgo tehnoloģiju klāsts

© Publicitātes foto

Pateicoties piesaistītajam Eiropas Savienības un Ventspils pilsētas pašvaldības finansējumam, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca iegādājusies jaunas medicīniskās iekārtas, kas sniedz lielisku iespēju mediķiem strādāt ar mūsdienīgākām tehnoloģijām.

Diagnostikai un ārstniecībai jaunas iespējas

Ar jaunu mūsdienīgu medicīnas iekārtu iegādi izaugsmes iespējas ir ne tikai ārstiem speciālistiem, kas ar tām strādā, bet arī iedzīvotājiem ir iespēja saņemt precīzākas diagnozes, tādējādi samazinot atveseļošanās laiku. Kopš pagājušā gada slimnīcai ir iegādātas vairākas jaunas medicīniskās iekārtas, piemēram, diagnostikas nodaļai - magnētiskās rezonanses, digitālās mamogrāfijas, rentgenogrāfijas, ultrasonogrāfijas u.c. iekārtas. Savukārt Talsu filiālē - endoskopijas, laparoskopijas un datortomogrāfa iekārtas. Kurzemes Nieru aizstājterapijas centrā ir pieejamas jaunākās paaudzes hemodialīzes iekārtas. Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļā iegādātas vairākas jaunas medicīniskās iekārtas jaundzimušo aprūpei, piemēram, 3D un 4D ultrasonogrāfijas un neinvazīvās plaušu ventilācijas iekārtas, fototerapijas sistēma un sildīšanas matracis. LOR nodaļā ir iegādāts otolaringoloģijas pamatbāzes aprīkojums, jaunākās paaudzes lokanais faringolaringoskops ar video monitoru u.c. Katra no iepriekš minētajām medicīnas iekārtām sniedz kvalitatīvus un mūsdienīgus diagnostikas izmeklējumus un pacientu aprūpi.

Plaša spektra magnētiskā rezonanse

Jaunā magnētiskās rezonanses iekārta ir pilnībā digitalizēta, ar universālu komplektāciju, kas nodrošina plaša spektra izmeklējumus ar visām pieejamajām modernākajām izmeklēšanas metodēm - specializētas, ļoti augstas kvalitātes programmas neiroloģijai, ķirurģijai, traumatoloģijai un citām specialitātēm. Pateicoties unikālajām tehnoloģijām, izmeklējuma veikšana ir ar daudz augstāku izšķirtspēju, kas ir īpaši būtiska onkoloģisko slimību agrīnai diagnostikai, kā arī dažādu asinsvadu, galvas, mugurkaula, vēdera un citos izmeklējumos.

Krūšu veselībai

Digitālā mamogrāfijas iekārta, kas aprīkota ar inovatīvām tehnoloģijām, nodrošina augstu izmeklējuma kvalitāti. Iekārtai ir vislabākie izšķirtspējas rādītāji, kā arī viszemākā starojuma deva standarta izmeklējumiem. Papildus 2D mamogrāfijas skrīningam iekārta ir aprīkota ar 3D tomosintēzes attēlveidošanu, kas ļauj veikt daudz precīzāku diagnostiku izmeklējumam.

Mūsdienīgi rentgenogrāfijas izmeklējumi

Rentgenogrāfijas iekārta - stacionārā digitālā radiogrāfijas iekārta - nodrošina universālas rentgena caurskašu iekārtas funkcijas, ar to var veikt gan visas caurskašu iekārtas manipulācijas, gan endoskopiskās un uroloģiskās procedūras, visa mugurkaula izmeklējumus zem slodzes, tēmētos uzņēmumus u.c. Iekārta ļauj veikt visu veidu izmeklējumus no galvas līdz kājām bez pacienta pozīcijas maiņas, jo pacienta galdu iespējams regulēt nepieciešamajā augstumā un leņķī. Iekārta aprīkota ar stāvstatīvu vertikālajām ekspozīcijām, kas ļaus veikt kvalitatīvus izmeklējumus gulošiem pacientiem. Vēl iekārta ir aprīkota ar programmatūru ortopēdijas attēlu automātiskai savietošanai un kājas vai mugurkaula attēlošanai visā garumā. Ar šo iekārtu iespējams veikt arī rentgenoskopiskos izmeklējumus, tādējādi līdzšinējo divu iekārtu - rentgena un rentgenoskopa - vietā iespējams strādāt ar vienu iekārtu, kas ir liels ieguvums gan pacientiem, gan medicīnas speciālistiem.

Jaunākās paaudzes ultrasonogrāfija

Papildus ultrasonogrāfijas iekārtas standarta izmeklējumiem iekārtai ir arī elastogrāfijas režīms, kas, pamatojoties uz dažādām audu elasticitātes raksturīpašībām, ļauj atšķirt ļaundabīgu veidojumu audus no neapzinātiem audiem. Iekārta aprīkota ar virtuālu attēlu sapludināšanas programmu, kas ļauj automātiski sapludināt ultrasonogrāfijas attēlu ar datortomogrāfijas (CT) vai magnētiskās rezonanses (MR) attēlu, lai iegūtu īpaši detalizētu informāciju par izmeklējamo orgānu vai apvidu. Papildus iekārta aprīkota arī ar virtuālu 3D reālā laika navigācijas programmu invazīvu procedūru jeb biopsiju veikšanai. Šī programmatūra ir ļoti būtiska precīzas agrīnās diagnostikas nodrošināšanai onkoloģijas jomā, kā arī uroloģisko, aknu, nieru un vairogdziedzera slimību diagnostikai.

Endoskopijas izmeklējumiem vēl augstāka precizitāte

Jaunā augstas izšķirtspējas endoskopijas iekārta nodrošina uzlabotu vizualizāciju un līdz ar to ievērojami precīzāku diagnostiku (īpaši agrīno) un ārstēšanu. NBI gaismas filtru režīms ļauj atšķirt patoloģiskus audus jau pašā slimības sākumā, izvērtējot mikrokapilāru tīklojumu. Iekārtas tehniskie parametri un komplektācija pacientiem nodrošinās ātrākus, precīzākus un nesāpīgākus izmeklējumus.

Papildiekārtas uzlabo pakalpojuma kvalitāti

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca pēdējā gada laikā iegādājusies vairākas mūsdienīgas tehnoloģiskās iekārtas, tostarp arī ķermeņa uzbūves analizatoru, kas dažu mirkļu laikā spēj analizēt pacienta ķermeni, lai ārsts varētu izvēlēties pacientam optimālo terapiju. Hemodialīzes iekārtas 5008S CorDiax tika iegādātas, pateicoties Ventspils pašvaldības piešķirtajam finansējumam. Ar šīm jaunajām iekārtām aizvietos trīs iekārtas, kuras jau savu laiku bija nokalpojušas.

Pateicoties jaunajām iekārtām, tiek ievērojami atvieglots personāla darbs un slimnīcas pacientiem piedāvātas mūsdienīgas diagnostikas iespējas un aprūpe, tomēr bez cilvēkiem pat jaunākās iekārtas nestrādās, tāpēc Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca ir pateicīga personālam, kur ikviens iegulda lielu darbu citu veselības un dzīves kvalitātes uzlabošanai.