Sniedz pakalpojumus, bez kuriem osta iztikt nevar

© Publicitātes foto

SIA VK Tranzīts ir holdinga sabiedrība, kurā apvienota daļa Ventspils brīvostas lielāko uzņēmumu – SIA Bio-Venta, SIA VK Ekspedīcija un SIA VK Terminal Services. SIA Bio-Venta ir lielākais biodīzeļdegvielas ražotājs Baltijas valstīs. Savu tagadējo apjomu uzņēmums sasniedzis 13 izaugsmes gados. Uzņēmuma maksimālā ražošanas jauda gadā šobrīd ir 100 000 tonnu biodīzeļdegvielas, 65 tūkstoši tonnu rapšu raušu, 9 tūkstoši tonnu farmaceitiskās kvalitātes glicerīna un 1,6 tūkstoši tonnu kālija sulfāta (minerālmēsli).

SIA VK Ekspedīcija nodarbojas ar amonjaka, gaišo naftas produktu un biodīzeļa ražošanai nepieciešamo kravu ekspeditēšanas un aģentēšanas pakalpojumiem, metanola un ķīmijas produktu vairumtirdzniecību.

SIA VK Terminal Services uzdevums ir sniegt plašu pakalpojumu klāstu vairākiem ostas termināļiem - attiecīgo produktu izliešanu un uzglabāšanu krasta rezervuāros, kravu partiju komplektēšanu un iekraušanu tankkuģos, kā arī nepieciešamās dokumentācijas sagatavošanu. Uzņēmuma darbības kvalitāti vadības un vides pārvaldības jomā apliecina saņemtie ISO 9001:2015 un ISO 14001:2015 sertifikāti, kā arī Latvijas Jūras administrācijas sertifikāts, kas apliecina uzņēmuma aizsardzības sistēmas atbilstību Starptautiskajam kuģu un ostas iekārtu aizsardzības kodeksam (ISPS code). Uzņēmuma darbs 24 stundas dienā un septiņas dienas nedēļā ļauj apstrādāt līdz pat 250 dzelzceļa cisternām diennaktī un trīs dziļūdens piestātnēs apkalpot kuģus ar kravnesību līdz 60 000 tonnām. Ostā ienākošo tankkuģu uzraudzību VK Terminal Services veic kopā ar Valsts robežsardzi.

Līdzās pamatdarbībai, t.i., lejamkravu pieņemšanai, glabāšanai, iepildīšanai tankkuģos un nosūtīšanai, VK Terminal Services ir uzņēmies vairākas visiem holdinga uzņēmumiem nepieciešamas funkcijas: 1) termināļa apgādi ar elektrību, ūdeni, slāpekli un gaisu ar samazinātu mitrumu; 2) naftas produktu, ķīmisko produktu un biodīzeļdegvielas kvalitātes kontroli akreditētā laboratorijā; 3) mērinstrumentu, mehānisko, tehnoloģisko, elektrotehnisko un sakaru iekārtu, kā arī ūdensapgādes, siltumapgādes un kanalizācijas sistēmu uzturēšanu un remontu; 4) ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pakalpojumus, tostarp profilaktisko darbu arī ikgadēju ārkārtas situāciju modelēšanas veidā; 5) dalību ostas uzņēmumu jauno objektu projektēšanā un celtniecībā.

Droša darba vide ir mūsu uzņēmuma pamatdarbības neatņemama sastāvdaļa. Uzņēmuma darbība atbilst piemērojamo vides aizsardzības un citu likumdošanas aktu prasībām. VK Terminal Services ir veicis visas nepieciešamās darbības un saņēmis atļauju B kategorijas piesārņojošai darbībai. Lai nodrošinātu uzņēmuma drošu darbību, novērstu negadījumus un uzlabotu vides kvalitāti, katru gadu tiek izstrādāts pasākumu plāns, kas jāveic, lai to realizētu. 2007. gadā ir uzstādīta naftas produktu tvaiku savākšanas un rekuperācijas iekārta, lai samazinātu smakas tankkuģu iekraušanas laikā. Šī gada sākumā papildus vēl tika iegādāts un uzstādīts filtrs sēra savienojumu uztveršanai. Iekārta samazina izmešus atmosfērā par 95%. VK Terminal Services ir akreditēta laboratorija, kuras viens no uzdevumiem ir kontro-lēt kaitīgo vielu koncentrāciju vidē, tas nodrošina drošus darba apstākļus mūsu darbiniekiem un pilsētas iedzīvotājiem.

VK Terminal Services darba apjoms prasa vairāk nekā 330 augsti kvalificētu darbinieku piesaistīšanu, kas nav triviāls uzdevums, ņemot vērā pieprasījumu pēc speciālistiem Ventspils ostā ar tās strauji augošo rūpniecības zonu. Viens no šā uzdevuma risinājumiem ir rīkot atvērto durvju dienas. Tuvākā no tām būs 23. augustā. Ikviens, kurš jūt sevī pietiekamu kvalifikāciju mehānikā, elektronikā vai programmēšanā, tiks sagaidīts un iepazīstināts ar darba uzdevumiem, apstākļiem un atalgojumu viņu interesējošajās specialitātēs un darba vietās. Cits risinājums ir darbinieku apmācība, kam VK Terminal Services prot piesaistīt arī Eiropas Savienības fondu naudu. Uzņēmuma speciālisti regulāri dodas pieredzes apmaiņas komandējumos uz līdzīgiem uzņēmumiem gan Latvijā, gan ārzemēs, piedalās semināros un ostu uzņēmumiem vajadzīgā aprīkojuma izstādēs. Darbinieki var rēķināties ne vien ar piemaksām un prēmijām, bet arī ar apmaksātām mācībām, dāvanām, korporatīvajiem atpūtas pasākumiem.

Pēdējo gadu laikā ievērojamākie VK Terminal Services investīciju projekti ir šādi: 1) modernizēta ugunsdzēsības sūkņu stacija, uzstādot gan jaunus sūkņus, gan dīzeļdzinēju no kopējā elektroapgādes tīkla neatkarīgas elektroenerģijas nodrošināšanai; 2) modernizēta transformatoru apakšstacija; 3) uzstādīta jauna iekārta slāpekļa iegūšanai, kas ļauj samazināt sērorganisko savienojumu izplūdi atmosfērā.

VK Tranzīts holdinga uzņēmumu grupa ir draudzīgs, uzticams un ekonomiski izdevīgs partneris, kura rīcībā ir unikāls tehnoloģiskais komplekss un pieredzes bagāta speciālistu komanda. Tehnisko iespēju līmenis un personāla specializācija ļauj pilnībā optimizēt kravu apstrādes procesu.

Sveicam VK Tranzīts holdinga darbiniekus un ventspilniekus pilsētas svētkos! Pateicoties jūsu darbam un sasniegumiem, mūsu pilsēta mainās un attīstās.


http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2019/07/31/sniedz-pakalpojumus-bez-kuriem-osta-iztikt-nevar

Latvijā

Latvijā katru gadu rudenī – 1. oktobrī - tiek pārskatīts pensiju apmērs, veicot pensiju indeksāciju. To nosaka likums “Par valsts pensijām”. Pensiju indeksācijas mērķis ir nodrošināt piešķirto pensiju aizsardzību pret pirktspējas krišanos un panākt to vērtības nezaudēšanu, ziņo Labklājības ministrija.

Svarīgākais