Ventspilnieku Piektdienas pastaiga

PIEKTDIENAS PASTAIGAS IR paredzētas tieši pašiem ventspilniekiem, kuri tās atzinīgi novērtējuši, balsojot ar savu klātbūtni © Publicitātes foto

Lai mudinātu arī ventspilniekus iznākt no mājām un baudīt pilsētas burvību skaņās, darbībā un ainavās, ik pavasari maijā un vasaras noslēgumā augusta otrajā pusē Ventspils Kultūras centrs organizē Piektdienu pastaigas pa pilsētas skvēriem, parkiem un laukumiem tieši vietējiem iedzīvotājiem.

«Plānojot Piektdienas pastaigas, mēs ņemam vērā, ka šie pasākumi ir paredzēti tieši vietējiem iedzīvotājiem, kuri ir pieradināti pie augstvērtīgiem un plašiem notikumiem pilsētā. Piektdienu pastaigās uzsveram piederību Ventspilij, rosinām ne tikai baudīt mūziku un citādi atpūsties, bet arī sastapt kaimiņus un kolēģus, aprunāties, pastaigāties kopā ar ģimenēm un draugiem, lai vakara noslēgumā kopīgi izballētos,» stāsta Kultūras centra direktors Māris Valtenbergs.

Jau kopš pirmsākumiem Piektdienu pastaigu maršruts ar muzikāliem notikumiem ved caur pilsētas parkiem, skvēriem un pagalmiem. Izņēmums bija iepriekšējā gada pavasara pastaiga, kas notika Latvijas simtgades zīmē Brīvības ielā. Šogad pastaiga atgriezīsies ierastajā ritmā, taču tā pavisam noteikti nebūs parasta pastaiga, bet gan baudījums acīm un ausīm, jo programmā, kas vēl arvien tiek precizēta un papildināta, vieta paredzēta arī visai neparastiem piedzīvojumiem. «Ne jau tikai tradicionālie mūzikas instrumenti var kalpot muzicēšanai - var taču izmantot arī sadzīves priekšmetus vai pašdarinātus instrumentus, ar kuriem var iegūt visai baudāmu priekšnesumu. Varu atklāt, ka programmā būs iespēja dzirdēt savdabīgo mūziķi Eviju Vēberi un atraktīvo ritma apvienību Pulsa efekts, kuri būs apvienojušies ar azerbaidžāņu izcelsmes latviešu dziedātāju Leilu Alijevu. Arī pašus Piektdienas pastaigas apmeklētājus aicināsim iziet ielās savā visneparastākajā apģērbā. Mēs vēlamies panākt, lai cilvēki teiktu: tas patiešām bija neparasti,» gatavību jaunam izaicinājumam pauž Māris Valtenbergs. Tradicionālā Piektdienas pastaiga notiks vasaras izskaņā, 30. augustā.



Latvijā

Latvijā katru gadu rudenī – 1. oktobrī - tiek pārskatīts pensiju apmērs, veicot pensiju indeksāciju. To nosaka likums “Par valsts pensijām”. Pensiju indeksācijas mērķis ir nodrošināt piešķirto pensiju aizsardzību pret pirktspējas krišanos un panākt to vērtības nezaudēšanu, ziņo Labklājības ministrija.

Svarīgākais