Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Top mūsdienīga atpūtas vieta – kempings "Viesītes"

TRĪS atpūtas namiņi romantiski iekārtojušies virs ūdens līmeņa, sniedz apmeklētājiem ne tikai ērtības, bet arī romantiskas sajūtas un burvīgu ainavu © Publicitātes foto

Daudziem zināmā atpūtas vieta, Karpu dīķis Kastos Rīgas pievārtē, Mārupes novadā, šogad iegūst jaunu veidolu un saturu – līdztekus tik daudziem iecienītajai makšķerēšanai un aktīvās atpūtas piedāvājumam jau vasaras otrā pusē plašai publikai tiks atvērts labiekārtots kempings Viesītes ar trīs atpūtas mājiņām un semināru zāli ar pirti, ērtiem celiņiem, kas piemēroti arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tualetēm un nojumēm.

Kempings visiem gadalaikiem

Virs ūdens uz pāļiem uzbūvētās atpūtas mājiņas ir vienlīdz piemērotas gan vasaras svelmei, gan vēsam laikam un pat sala spelgoņiem, jo atšķirībā no tradicionālajām neapkurināmajām kempinga mājām Viesītēs ir būvēti siltināti un apkurināmi namiņi. Plašās terases dod iespēju gan malkot vīnu un cept gaļu, gan sauļoties, gan vērot burvīgo saulrietu, jo namiņi novietoti tā, lai vakara saulrieti papildinātu jau tā romantisko atpūtu.

Ja kādam slinkums doties līdz labiekārtotajām makšķerēšanas laipām, tad visai veiksmīgi to var darīt turpat no terases.

Vieta jaukām svinībām

Kempinga pārvaldniece Irīna Millere vēsta, ka, sekojot pieprasījumam, kempingā uzbūvēta atsevišķa māja semināriem un pirts rituālu cienītājiem - arī tā izvietota virs plašā dīķa. Telpas piemērotas ne tikai semināriem, bet arī dažāda rakstura svinībām. Svarīgi, ka Viesītes piedāvā ne tikai telpas, bet arī galda klāšanu - katrs pats var izvēlēties ēdienkarti un pakalpojumu grozu - vai pietiks tikai ar ēdienu un klātiem galdiem, vai nepieciešama arī apkalpošana. Lielākām kompānijām galdus var saklāt arī lielajā teltī dīķa krastā.

Karpas lielas, karpas mazas

Bagātīgais karpu ganāmpulks tiek rūpīgi uzmanīts - ja aprēķini liecina, ka daudz zivju jau izķerts, tas tiek regulāri papildināts ar pārsvarā divu vasaru karpām no Tukuma puses zivju audzētavas. Saimniece neslēpj, ka dīķī mīt arī 8 kg smagi eksemplāri, bet makšķerniekiem visbiežāk trāpās ap 2 līdz 2,5 kg smagas zivis.

Makšķerēt droši var braukt arī tāds, kā stāvi - turpat uz vietas var nomāt gan makšķeri, gan iegādāties ēsmu un saņemt visu citu nepieciešamo veiksmīgai makšķerēšanai. Irīnas kundze piedāvā arī ekskluzīvu pakalpojumu, tikko noķerto zivju kūpināšanu - tā prasa apmēram pusotru līdz divām stundām.

Lai makšķerniekam nebūtu garlaicīgi, nereti līdzi brauc ģimene un draugi - kempinga darbinieki tos iesaukuši par sviestmaižu smērētājiem, jo līdzbraucēji nemakšķerē, bet atrod sev citas interesantas nodarbes - cep gaļu, smērē maizītes, sauļojas, peldas vai rotaļājas aktīvās atpūtas zonā, kas iekārtota tālāk no makšķerniekiem - dīķa pretējā krastā.

Ņemiet vērā - pagaidām visas šīs izklaides uz laiku nav pieejamas, būvniecību plānots pabeigt jūlijā, tāpēc visticamāk jau augustā Viesītes sāks uzņemt viesus.