Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Kur tiekas draugi? Kafejnīcā "Friends"!

DRAUGIEM patīk neformāla atmosfēra un ērti dīvāni © Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Ir īstais brīdis atcerēties, kur tikās draugi leģendārajā seriālā Draugi jeb Friends? Protams, tā bija mājīga kafejnīca ar nepiespiestu atmosfēru, dīvāniņiem, sirsnīgām sarunām un jauku laika pavadīšanu, baudot kopā būšanas prieku. Līdzīga koncepta kafejnīca kopš šā gada sākuma atvērta arī pašā Mārupes centrā – Friends cafe Mārupe.

Vieta, kur visi ir savējie

Katrs, kurš ienāk kafejnīcā Friends, tiek uzņemts kā savējais. Arī kafejnīcas saimnieks Edgars Karelis atzīst, ka biežāk vai retāk, bet visi apmeklētāji ik pa laikam atgriežas vai nu ieturēt maltīti, vai vienkārši atpūsties un pabūt kopā ar draugiem un ģimeni.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Ir pilnīgi skaidrs, kāpēc mārupieši izvēlas Friends - tā ir vieta, kur var justies pilnīgi brīvi un nepiespiesti - var malkot tēju un lasīt grāmatu, var apdomāt dienas darbus un vakarpusē atļauties glāzi laba vīna, kas ir jo plašā izvēlē, var nobaudīt kaut ko no šefpavāra veikuma. Saimnieks stāsta, ka sākumā telpas bija plānots izmantot vīna veikalam, taču viss kaut kā sanāca tā, ka tika atvērta kafejnīca. Jāpiebilst, ka šajā vietā sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums pastāvēja jau kopš deviņdesmitajiem, bet tagad šī vieta pārvērsta par mūsdienīgu un laika garam atbilstošu kafejnīcu. Vasaras saulainajās un ne tik saulainajās dienās var omulīgi pasēdēt terasē ar nojumi.

Ēdienkartē pārstāvēti visi kontinenti

Ēdienkarte, no vienas puses raugoties, ir vienkārša, taču no otras puses, visai eksotiska - pārstāvētas ir gan tradicionālās vācu desiņas, gan vjetnamiešu tradicionālie ēdieni, gan kaut kas no Ķīnas tradīcijām, lielisks steiks un apetelīgs burgers. Edgars uzsver, ka gatavošanā izmantotie produkti ir ļoti labā kvalitātē - tie tiek iegādāti no tiem pašiem piegādātājiem, kur iepērkas Latvijas labākie restorāni. Piedāvājumā ir arī austeres un citas jūras veltes, turklāt par neticami zemām cenām, kādas nav nevienā citā restorānā. Saimnieks to skaidro ar salīdzinoši zemajām darbinieku izmaksām, kas dod iespēju samazināt piedāvājuma cenu. Tā kā darbinieku ļoti trūkst - zālē strādā viens cilvēks -, tāpēc pasūtījums tiek pieņemts pie letes, bet ēdiens gan aiznests līdz galdiņam. Tāpat tiek izmantots vietējo zemnieku piedāvājums, it īpaši sezonālie dārzeņi, zaļumi, ogas un augļi.

Bumbu baseins mazajām zvaigznēm

Kafejnīcas pagrabstāvā iekārtota paradīze mazajiem bērniem - bumbu baseins ar 30 000 bumbām, kā arī rotaļu vieta. Kamēr pieaugušie pirmajā stāvā jauki pavada laiku, tikmēr bērni var droši spēlēties un izklaidēties pa savam. Pagrabstāvā arī bērnu ballītes sitīs augstu vilni!