Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

AS "Sadales tīkls" Daugavpilī uzlabos elektroapgādi 2000 klientu

© Publicitātes foto

Lai vairāk nekā 2000 klientu Daugavpilī nodrošinātu nepārtrauktu un kvalitatīvu elektroapgādi, šogad pilsētas teritorijā AS Sadales tīkls realizēs 12 projektus, elektrotīkla atjaunošanā ieguldot 710 tūkstošus eiro.

AS Sadales tīkls pienākums ir nodrošināt nepārtrauktu un kvalitatīvu elektroenerģijas piegādi ikvienam savam klientam un samazināt elektrotīkla bojājumu skaitu. Lai to nodrošinātu, AS Sadales tīkls pakāpeniski visā Latvijā, tajā skaitā Daugavpilī, atjauno un uzlabo elektrotīklu. Ņemot vērā, ka valsts elektrotīkls ir veidojies pakāpeniski, plānojot investīcijas, tiek izvērtēts elektrotīkla tehniskais stāvoklis, vieta, kur tas atrodas, elektroenerģijas patēriņš, klientu skaits un apdzīvotības blīvums, kā arī konkrētās vietas attīstības perspektīva.

Jau iepriekšējos gados AS Sadales tīkls ir paveikusi apjomīgu darbu, lai atjaunotu Daugavpilī novecojušo elektrotīklu un klientiem nodrošinātu kvalitatīvu elektroapgādi, un šogad pilsētas teritorijā AS Sadales tīkls kopumā izbūvēs jaunas zemsprieguma kabeļu līnijas 14 km garumā, vidējā sprieguma kabeļu līnijas 2,6 km garumā un 7 jaunas transformatoru apakšstacijas.

Šogad plānotā elektrotīkla pārbūve jau ir noslēgusies 1. līnijā, 2. līnijā, 3. līnijā, 4. līnijā un Smilgu ielā, kur AS Sadales tīkls rekonstruēja 1961. gadā izbūvēto zemsprieguma 0,4 kV (kilovoltu) gaisvadu elektrolīniju. Rekonstrukcijas darbu laikā gaisvadu elektrolīnija pārbūvēta par kabeļu līniju 4,7 km garumā un izbūvēta jauna transformatoru apakšstacija.

Zemsprieguma elektrotīkla rekonstrukcija šobrīd norisinās Priežu, Rītu, Klusajā ielā, kur gaisvadu elektrolīnijas tiek pārbūvētas par kabeļu līnijām 4 km garumā, un Vecstropos - 18. novembra ielā, kur zemsprieguma gaisvadu elektrolīnija tiek pārbūvēta par kabeļu līniju 3 km garumā. Sadarbībā ar Daugavpils pilsētas pašvaldību zemsprieguma elektrotīkla rekonstrukciju plānots veikt arī Rīgas ielā, posmā no Cietokšņa ielas līdz Ģimnāzijas ielai, kur paredzēts atjaunot savu laiku nokalpojušo zemsprieguma elektrolīniju 300 metru garumā, uzlabojot klientiem elektroapgādes kvalitāti.

Pilsētā šogad tiek atjaunotas arī vidējā sprieguma elektrolīnijas. Viens no projektiem norisinās Tukuma ielā, posmā no 15. līdz 51. namam, kur tiek atjaunota 10 kV kabeļu līnija 400 metru garumā. Darbs tiek veikts ar caurduršanas metodi, tādējādi darbu laikā netiks bojāts ielas segums. Vidējā sprieguma kabeļu līniju AS Sadales tīkls atjaunos arī Sēlijas ielā. Darbu laikā paredzēts izbūvēt jaunu 10 kV kabeļu līniju 1 km garumā, zemsprieguma kabeļu līniju 400 metru garumā un jaunu transformatoru apakšstaciju. Vidējā sprieguma kabeļu līniju šogad paredzēts atjaunot arī Staru ielā. Projekta ietvaros paredzēts izbūvēt 10 kV kabeļu līniju 500 metru garumā un jaunu transformatoru apakšstaciju, paaugstinot elektroapgādes drošumu klientiem Blaumaņa, Staru, Zīļu, Skuju, Meduma, Gulbju, Dostojevska, Pērļu un Skolas ielā.

Vairākās pilsētas ielās AS Sadales tīkls veic transformatoru apakšstaciju rekonstrukciju. Darbs notiek Tautas ielā 98, Ķieģeļu ielā 17, Vienības ielā 21 un Siguldas ielā 24, savukārt Vaļņu ielā esošā ķieģeļu transformatoru apakšstacija tiks demontēta.

Pēc šogad plānoto projektu realizēšanas elektroapgāde uzlabosies vairāk nekā 2000 AS Sadales tīkls klientu. Arī turpmākajos gados AS Sadales tīkls Daugavpilī realizēs klientu elektroapgādes uzlabošanai nozīmīgus projektus, jo, tikai laikus un pakāpeniski atjaunojot elektrotīklu, AS Sadales tīkls spēs klientiem nodrošināt nepārtrauktu un kvalitatīvu elektroenerģijas piegādi.