NRA DAUGAVPILĪ. Sporta bāzēm vajag naudu

GANDRĪZ KĀ ARĒNĀ RĪGA. Stadionā Lokomotīve sistemātiski norisinās sacensības spīdvejā, piesaistot 4–5 tūkstošus skatītāju © Publicitātes foto

Daugavpils Sporta pārvaldes pārziņā ir vienpadsmit sporta bāzes: dienesta viesnīca Dzintariņš, sporta komplekss Celtnieks, Daugavpils Ledus halle, stadions Lokomotīve, sporta bāze Sporta skola, dienesta viesnīca Stacijas ielā 47A, Boksa zāle, Vieglatlētikas manēža, šautuve, Kultūras pils Sporta zāle un Šaha un dambretes klubs.

«Praktiski visās sporta bāzēs jūtams finanšu trūkums - citviet tas ir kritisks, citviet vajadzīgs vien nedaudz, lai savestu kārtībā,» atzīst Daugavpils Sporta pārvaldes vadītāja vietnieks Imants Lagodskis.

Stadions Lokomotīve - populārākā sporta bāze

Šķiet, ka stadions Lokomotīve ir pati pieprasītākā un populārākā sporta bāze Daugavpilī. Tas skaidrojams ar faktu, ka šeit sistemātiski norisinās sacensības spīdvejā, kas ir pats populārākais sporta veids Daugavpilī - uz sacensībām tas spēj piesaistīt četrus līdz piecus tūkstošus skatītāju - šādu skaitu spēj saaicināt vien Rīgas Dinamo spēles Arēnā Rīga. Varbūt tieši tāpēc šī nacionālā sporta bāze ik palaikam tiek atjaunota un uzturēta pietiekami labā stāvoklī.

Atbrauks pats Jevgēņijs Pļuščenko

Daugavpils Ledus halle būvēta pirms 20 gadiem - pa šo laiku daudz kas ir nolietojies un prasa atjauninājumu. Vissvarīgākais būtu iegādāties jaunu ledus liešanas mašīnu - konkurss ir noslēdzies, taču jaunā mašīna pagaidām palikusi tikai uz papīra - naudas visam nepietiek. Lagodskis atklāj, ka šovasar ar saviem audzēkņiem uz treniņnometni Daugavpilī ieradīsies leģendārais Krievijas daiļslidotājs Jevgēņijs Pļuščenko. Cik zināms, tad daiļslidotāji dzīvos skaistā viesnīcā pie ezera, bet treniņiem izmantos Daugavpils Ledus halli.

Dzintariņš Stropos - perspektīvākais objekts

Dienesta viesnīca Dzintariņš, kas atrodas Stropu mikrorajonā, skaistā vietā mežā ar netāli esošu ezeru, ir viena no noslogotākajām sporta bāzēm, kurai paredzamas labas attīstības perspektīvas. Kompleksā iekļaujas dzīvojamais korpuss ar 170 vietām, kā arī ēdnīca, sporta spēļu laukumi un atpūtas vietas. Teritorija ir plaša un piesātināta ar svaigu priežu gaisu, kas tik ļoti patīk bērniem vasaras nometņu laikā, gan sportistiem, kuri ierodas uz sacensībām. Sporta pārvaldes pārstāvis skaidro, ka saskaņā ar pašvaldības aktivitātēm Stropa ezera piekrastes izveidošanā par pievilcīgu tūrisma objektu arī Sporta pārvalde ir izstrādājusi Dzintariņa attīstības koncepciju. Tās ietvaros paredzēts uzbūvēt vēl vienu dzīvojamo korpusu un izremontēt jau esošo, kā arī demontēt veco ēdnīcas korpusu un tā vietā uzbūvēt jaunu. Tādējādi Dzintariņš lieliski papildinātu topošo tūrisma infrastruktūru Stropos. Diemžēl arī šim projektam finansējums pagaidām nav atrasts.

Neapmierinoši apstākļi prasa risinājumus

Vairākas sporta bāzes, tostarp Boksa zāle, šautuve un Kultūras pils Sporta zāle, ir tie objekti, kas prasa risinājumus. Piemēram, šautuvei pērn sabruka viena siena, tāpēc tagad atvērta tikai pneimatisko ieroču šautuves telpa. Paredzēts gan, ka mēneša laikā sienu savedīs kārtībā un arī 25 metru šautuve tiks atvērta. Pašvaldības plāno izstrādāt projektu jaunas šautuves būvniecībai.

Nu jau divus gadus ir slēgta Sporta zāle Kultūras pilī. Sākotnēji bija ieplānots ne tikai veikt Kultūras pils fasādes siltināšanu, bet arī iekštelpu remontu, tostarp sadaļā par Sporta zāli. Fasāde ir renovēta, bet vēl arvien zāle stāv tukša, jo pašvaldībai neizdodas vienoties ar būvniekiem par iekštelpu remontu - atkārtotos iepirkumu konkursos būvnieki prasa lielākas naudas summas, nekā tas ir paredzēts budžetā.

Labāka situācija ir ar Boksa zāli - līdz šim bokseri trenējās bijušajā katlumājā, kurā apstākļi treniņiem bija ļoti slikti. Ar 1. septembri bokseri pārcelsies uz renovētām telpām Cietokšņa ielā 61. Tagad boksam būs piemērota un mūsdienīga vide.

Vieglatlētikas manēža renovācijas gaidās

Lai gan Vieglatlētikas manēža neatbilst starptautiskajiem standartiem, tā tomēr ir ļoti nepieciešama Daugavpils vieglatlētiem un arī 13. vidusskolas audzēkņiem, kuriem šajā zālē notiek obligātās sporta nodarbības. Imants Lagodskis ir gandarīts, ka, pateicoties ES finansējumam, kuru izdevās piesaistīt pašvaldībai, manēžai tiks veikti siltināšanas darbi, kas, savukārt, samazinās ekspluatācijas izmaksas.

Svarīgākais