Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

AS "Sadales tīkls" uzlabos vairāk nekā 1000 jelgavnieku elektroapgādi

© Publicitātes foto

Lai uzlabotu elektroapgādes drošumu klientiem Jelgavā, šogad pilsētas teritorijā AS Sadales tīkls realizēs 11 projektus. Kopumā Jelgavā plānots atjaunot vidējā sprieguma elektrolīnijas 4,8 km garumā, zemsprieguma elektrolīnijas pārbūvēt par kabeļu līnijām 9,4 km garumā un rekonstruēt divas un izbūvēt vienu jaunu transformatoru apakšstaciju.

Elektrotīkla pārbūve šobrīd norisinās Celtnieku, Filozofu ielā un Pambakaru ceļā. Celtnieku ielā AS Sadales tīkls veic zemsprieguma 0,4 kV (kilovoltu) elektrolīniju pārbūvi. Darbs norit 900 m garumā - no Traktoristu ielas 3 līdz Celtnieku ielai 32, kur 1978. gadā izbūvētā gaisvadu elektrolīnija tiek pārbūvēta par kabeļu līniju. Savukārt Pambakaru ceļā norit gan zemsprieguma, gan vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīniju pārbūve un abas elektrolīnijas tiek pārbūvētas 500 m garumā. Elektrolīniju pārbūve ne vien paaugstinās elektroapgādes drošumu un kvalitāti, bet arī sabiedrības drošību, jo šobrīd tās šķērso privātīpašumus. Lai uzlabotu elektroapgādi klientiem Filozofu ielā, AS Sadales tīkls 300 m garumā atjauno 1976. gadā izbūvēto vidējā sprieguma 10 kV kabeļu līniju, un papildus šajā ielā plānots veikt arī zemsprieguma gaisvadu elektrolīnijas rekonstrukciju un pārbūvēt to par kabeļu līniju 1,5 km garumā.

Elektrotīklu AS Sadales tīkls šogad atjaunos arī 3. un 4. līnijā. 3. līnijā paredzēts pārbūvēt 20 kV gaisvadu elektrolīniju par kabeļu līniju 2,9 km garumā. Darbu laikā paredzēts gan rekonstruēt, gan izbūvēt jaunu transformatoru apakšstaciju un izbūvēt jaunu 300 m garu zemsprieguma kabeļu līniju. Savukārt 4. līnijā AS Sadales tīkls veiks zemsprieguma elektrotīkla rekonstrukciju, pārbūvējot zemsprieguma gaisvadu elektrolīniju par kabeļu līniju 1,4 km garumā.

Lai paaugstinātu elektroapgādes drošumu klientiem Vīgriežu, Augstkalnes, Riņķa un Ausmas ielā, AS Sadales tīkls rekonstruēs zemsprieguma gaisvadu elektrolīniju un pārbūvēs to par kabeļu līniju 1,4 km garumā. Darbs norisināsies arī ciematā Atpūta - 2, kur zemsprieguma gaisvadu elektrolīnijas paredzēts pārbūvēt par kabeļu līnijām 3 km garumā, un Satiksmes ielā, Ceļu satiksmes drošības direkcijas apkaimē, kur AS Sadales tīkls pārvietos transformatoru apakšstaciju. Transformatoru apakšstacija šobrīd atrodas privātīpašumā, slēgtā teritorijā, un AS Sadales tīkls darbiniekiem ir apgrūtināta piekļuve tai.

Arī pilsētas centrā paredzēts veikt elektroapgādes uzlabošanas darbus. Viens no projektiem norisināsies Elektrības, Sudrabu Edžus, Raiņa un Akadēmijas ielā. Šajās ielās AS Sadales tīkls atjaunos vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīniju. Darbu laikā tiks rekonstruēta transformatoru apakšstacija, demontētas vidējā sprieguma kabeļu līnijas 2,2 km garumā un izbūvēta jauna 10 kV kabeļu līnija 1 km garumā. Otrs projekts tiks realizēts Blaumaņa ielā, kur, lai nodrošinātu nepārtrauktu un kvalitatīvu elektroenerģijas piegādi bērnudārzam un daudzdzīvokļu mājām, AS Sadales tīkls atjaunos zemsprieguma kabeļu līniju 200 m garumā.

Pēc plānoto projektu realizēšanas elektroapgādes drošums un kvalitāte paaugstināsies vairāk nekā 1000 jelgavnieku, un arī turpmākajos gados AS Sadales tīkls pilsētā realizēs elektroapgādes uzlabošanai nozīmīgus projektus, jo, tikai laikus un pakāpeniski atjaunojot elektrotīklu, AS Sadales tīkls spēs klientiem nodrošināt nepārtrauktu un kvalitatīvu elektroenerģijas piegādi.