Dobeles novadā AS Sadales tīkls šogad atjaunos elektrotīklu 23 km garumā

© Publicitātes foto

Lai paaugstinātu elektroapgādes drošumu un kvalitāti klientiem Dobeles novadā, AS Sadales tīkls šogad novada teritorijā atjaunos vidējā sprieguma elektrotīklu 5 km garumā, zemsprieguma elektrolīnijas 18 km garumā un rekonstruēs vai izbūvēs jaunas 9 transformatoru apakšstacijas.

Elektroapgādes drošums un kvalitāte ir AS Sadales tīkls galvenais uzdevums, tādēļ uzņēmums turpina pakāpeniski atjaunot un uzlabot elektroapgādes infrastruktūru. Elektrotīkls ir veidojies vēsturiski, tādēļ tā atjaunošanu uzņēmums veic, rūpīgi izvērtējot elektrotīkla stāvokli, klientu apdzīvotības blīvumu, elektroenerģijas patēriņa apjomu, kā arī konkrētās vietas attīstības perspektīvu. Tas, cik daudz un efektīvi tiek ieguldīts elektrotīkla atjaunošanā šobrīd, noteiks, kāda būs elektroapgādes kvalitāte un izmaksas turpmākajos 50 gados, jo tas ir laiks, kādu vidēji kalpo elektrotīkla elementi.

Elektrotīklu šogad AS Sadales tīkls atjauno gan Dobelē, gan Dobeles novadā. Dobelē elektrotīkla rekonstrukcija šobrīd norisinās Ozolu un Sanatorijas ielā, kur zemsprieguma 0,4 kV (kilovoltu) gaisvadu elektrolīnija tiek pārbūvēta par kabeļu līniju 800 metru garumā. Savukārt novada teritorijā elektrotīkla pārbūve norisinās vai vēl tiks uzsākta Jaunbērzes, Bērzes, Bikstu, Annenieku, Krimūnu, Auru un Zebrenes pagastā.

Apjomīgu elektrotīkla pārbūvi AS Sadales tīkls šogad veiks Jaunbērzes pagastā. Pagasta teritorijā tiks atjaunots gan zemsprieguma, gan vidējā sprieguma elektrotīkls. Vidējā sprieguma 20 kV gaisvadu elektrolīnijas pārbūve jau norisinās starp Kazupi un Lanceniekiem. Gaisvadu elektrolīnija, kas stiepjas gar autoceļu, tiek atjaunota 4,5 km garumā, būtiski paaugstinot klientu elektroapgādes drošumu. Elektrotīkla rekonstrukcija šobrīd norisinās arī Jaunbērzē, kur zemsprieguma gaisvadu elektrolīnija 500 metru garumā tiek pārbūvēta par kabeļu līniju, bet pie liellopu kompleksa šogad paredzēts atjaunot zemsprieguma elektrolīnijas 2 km garumā, uzlabojot sprieguma kvalitāti klientiem. Elektrotīklu AS Sadales tīkls atjauno arī Jukšos, kur tiek veikta jaunas vidējā sprieguma kabeļu līnijas izbūve 900 m garumā, zemsprieguma gaisvadu elektrolīnijas tiek pārbūvētas par kabeļu līnijām 2 km garumā un norit jaunas transformatoru apakšstacijas izbūve. Bet pie Apšupes dzelzceļa paredzēts atjaunot zemsprieguma elektrolīniju 1,5 km garumā.

Bērzes pagastā AS Sadales tīkls šogad veic zemsprieguma elektrotīkla rekonstrukciju. Elektrotīkla pārbūve norit pie Mūrniekiem un Podiņiem, kur kopumā paredzēts pārbūvēt zemsprieguma gaisvadu elektrolīnijas par kabeļu līnijām 2,3 km garumā un izbūvēt jaunu transformatora apakšstaciju.

Annenieku pagastā AS Sadales tīkls izbūvēs divas jaunas transformatoru apakšstacijas, bet Dobeles pagastā, pie Lāču dīķa, uzņēmums veiks zemsprieguma gaisvadu elektrolīniju pārbūvi par kabeļu līnijām 1,5 km garumā.

Bikstu pagastā, pie Cīskām, un Krimūnu pagastā, pie Mežiņiem, šobrīd norit transformatoru apakšstacijas rekonstrukcija, bet Krimūnu pagastā, Parūķī, šogad paredzēts rekonstruēt zemsprieguma gaisvadu elektrolīnijas 2 km garumā. Elektrotīkla atjaunošanas darbs šobrīd norisinās arī Zebrenes pagastā, kur starp Eglītēm un Ceplīšiem zemsprieguma elektrolīnijas tiek rekonstruētas 1,7 km garumā. Projekta ietvaros paredzēts arī izbūvēt 2 jaunas transformatoru apakšstacijas.

Lai uzlabotu elektroapgādi klientiem Auru pagastā, Auros šobrīd tiek veikta zemsprieguma gaisvadu elektrolīniju pārbūve 2,4 km garumā un norit jaunas transformatoru apakšstacijas izbūve, savukārt Līdumos šogad paredzēts rekonstruēt zemsprieguma gaisvadu elektrolīniju un pārbūvēt to par kabeļu līniju 1 km garumā.

Arī turpmākajos gados AS Sadales tīkls Dobeles novadā realizēs klientu elektroapgādes uzlabošanai nozīmīgus projektus, jo, tikai laikus un pakāpeniski atjaunojot elektrotīklu, AS Sadales tīkls spēs klientiem nodrošināt nepārtrauktu un kvalitatīvu elektroenerģijas piegādi.



Svarīgākais