Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

"NEATKARĪGĀ" OGRĒ: Sociālās jomas struktūrām top jaunas telpas

© Pixabay

Pārbūvējot kādreizējo Ogres Profesionālās vidusskolas ēku Upes prospektā 16, tā tiek pielāgota kvalitatīvai sociālās jomas pakalpojumu nodrošināšanai.

Ēkā plānots izvietot Ogres novada Sociālo dienestu un Ogres Sociālo centru ar atbilstoši darba specifikai iekārtotiem kabinetiem, pasākumu zāli, labierīcībām, kā arī struktūrvienību - dienas centru Saime, ar darba telpām, radošajām darbnīcām, sporta zāli, virtuvi un palīgtelpām. Pārbūves darbi objektā tika uzsākti pagājušā gada martā.

Attīstot projektu, liela vērība ir pievērsta tam, lai ēka būtu ne tikai funkcionāla, bet ērti pieejama arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī tam, lai vienas vai otras struktūras apmeklētājiem būtu atsevišķas ieejas. Piemēram, ēkā paredzētajam Ģimenes atbalsta dienas centram būs atsevišķa ieeja, speciāli bērniem aprīkota tualetes un higiēnas telpa. Pārbūves laikā tiks uzlabota ēkas energoefektivitāte, nomainot logus un ārdurvis, uzstādītas apkures/ventilācijas sistēmas, kā arī tiks veikta fasādes, jumta, pagraba cokola un citu ēkas norobežojošo konstrukciju siltināšana un renovācija. Ēkas ziemeļu korpuss tika demontēts un uzbūvēts no jauna. Tāpat ēku ieskaus labiekārtota - apzaļumota, iežogota - teritorija ar atbilstošu kvalitatīvu ceļu un laukumu segumu. Īpaša uzmanība pievērsta lietusūdeņu un virsūdeņu plūsmai, lietusūdens kanalizācijas un drenāžas izveidei.

Visbiežāk būvniecības objektos ziemas periodā tiek noteikts tehnoloģiskais pārtraukums, taču darbi ēkā Upes prospektā 16 nav pārtraukti. Šobrīd objektā turpinās logu rāmju un stiklu montāža. Jaunā korpusa mūrēšana ir pabeigta, un tiek veikta jumta seguma izbūve. Turpinās pārsedžu betonēšana, betona grīdu izbūve, lifta šahtas mūrēšana, sienu apdares darbi, ģipškartona sienu izbūve 3. korpusā, ventilācijas un apkures cauruļu izbūve, siltummezgla un elektrotīklu izbūve, kā arī ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu izbūve.

Turpinās grīdas skaņas izolācijas un betona klona izbūve 2. korpusa 1. un 2. stāvā, un tiek veikta fasādes siltumizolācijas izbūve, armēšana jaunajam korpusam. Šobrīd ir apturēti vienīgi teritorijas labiekārtošanas darbi, kas atsāksies piemērotos laika apstākļos.