Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Meņģelē atjaunos ēku, kurā kādreiz skolojies Sudrabu Edžus

© Publicitātes foto

Šogad Ogres novada Meņģeles pagasta centrā tiks pārbūvēta ēka Krievskola. Šajā 1840. gadā celtajā ēkā savulaik skolojies rakstnieks Sudrabu Edžus un viņa tēvs strādājis par skolotāju.

Pārbūvējot ēku, tā kļūs par kultūras dzīves un tūrisma centru Ogres novada lauku teritorijā. Ēkā paredzēts izveidot tūrisma informācijas centru, kura telpās būs iespējams iegādāties vietējo mājražotāju, amatnieku un zemnieku produkciju, veicinot to atpazīstamību un pieprasījumu, tiks izveidotas divas amatniecības darbnīcas, kurās vietējie amatnieki interesentiem sniegs iespēju apgūt amatniecības prasmes, iepazīties ar ražošanas procesu.

Publicitātes foto

Atjaunotajā ēkā regulāri tiks organizētas meistarklases, lekcijas, izstādes, plenēri, Muzeju nakts, kā arī citi kopīgie pasākumi sadarbībā ar Meņģeles Tautas namu, pulcinot ļaudis no tuvākas un tālākas apkaimes.

***

UZZIŅAI

Lauku atbalsta dienesta līdzfinansētā projekta «Ēkas «Krievskola» kā vietējās tirdzniecības vietas atjaunošana» ietvaros 2018. gadā tika izstrādāta priekšizpētes dokumentācija un būvprojekts. 2019. gada janvārī uzsākta būvniecības darbu iepirkuma procedūra. Projekts jārealizē līdz 2019. gada 31. oktobrim, finansējums projekta īstenošanai - 302 106 eiro.