Ventspilī paveras dižākais skats Kurzemē un piesaista aktīvās atpūtas dažādība

KALNS LEMBERGA HŪTE kļuvis par vietējo iedzīvotāju un pilsētas viesu pulcēšanās vietu. No kalna virsotnes paveras skats uz Baltijas jūru, Ventspils ostu, Ventas līkločiem un pilsētas dzīvojamajiem rajoniem, Ventspils lidostu, piepilsētas mežiem un pļavām © Juris Presnikovs

Apciemojot Ventspili rudens un ziemas periodā, Olimpiskais centrs Ventspils piedāvā izbaudīt aktīvo atpūtu.

Arī tiem, kuru ikdiena nav saistīta ar aktīvu sportošanu, Olimpiskā centra vārds nav svešs, jo pilsētas lielākie aktīvās atpūtas objekti - Piedzīvojumu parks ar slēpošanas kalnu Lemberga hūte, Ūdens piedzīvojumu parks un Pludmales akvaparks - ir Olimpiskā centra Ventspils pārziņā.

Piedzīvojumu parks ar mākslīgi uzbērto slēpošanas kalnu

Visvairāk apmeklētais tūrisma objekts Ventspilī ir Piedzīvojumu parks. Vidēji sezonā Piedzīvojumu parku apmeklē 400 000 cilvēku. Piedzīvojumu parka attīstība aizsākās ar mākslīga slēpošanas kalna būvniecību, kurš nosaukts par Lemberga hūti un tika atklāts 2005. gadā. Tolaik kalns bija vien 16 m augsts. Šobrīd Lemberga hūte sasniegusi jau 58 m atzīmi virs jūras līmeņa. No kalna virsotnes iespējams pārredzēt visu pilsētu, piepilsētas mežus un jūru. Šī gada novembrī slēpošanas kalns Lembega hūte ieguva Kurzemes tūrisma asociācijas balvu Dižākais skats Kurzemē 2018.

AKTĪVĀ ATPŪTA un izklaide Lemberga hūtē / Publicitātes foto

Ar katru gadu kalns ne tikai pacēlies augstāk, bet izpleties arī plašumā. Slēpošanas kalnā Lemberga hūte ziemā tiek ierīkotas slēpošanas trases lietpratējiem un iesācējiem, snovparks ar tramplīniem, slaidiem un reiliem, kameršļūkšanas trase, bērnu kalniņš, kā arī darbojas inventāra nomas un apkopes punkts. Mazajiem ziemas prieku cienītājiem ir iespēja izmantot ragaviņas bērnu kalniņā bez maksas. Nokļūšanu kalnā nodrošina četri dažādu veidu pacēlāji. Sniega segu kalnā palīdz nodrošināt pieci sniega pūtēji un sūkņu stacija.

Vasarā kalna pakājē tiek izvietotas dažādās atrakcijas, teritorijā izveidota virvju trase ar šķēršļiem, veikparks, BMX trase un futbola laukums. Īpaši iecienīta tūristu un pilsētnieku vidū ir Piedzīvojumu parka atrakciju zona.

Ūdens piedzīvojumu parks

Ventspils viesi un ventspilnieki ir gaidīti Ūdens piedzīvojumu parkā, kur pieejamas atpūtas un atveseļošanās iespējas dažādu vecuma grupu iedzīvotājiem un sportistiem. Atrakciju zonā jautrus brīžus sagādās mākslīgo viļņu baseins ar pretstraumes masāžu un strūklām, bērnu baseins, slīdrenes, Kalnu upe, SPA vannas un sauna, bet SPA zonā darbojas turku pirts, aromātiskā sauna un Tylarium sauna, sāls istaba, aukstā ūdens baseins, masāžas dušas, aukstā ūdens toveris un mākslīgā ledus ģenerators. Parkā darbojas arī divi peldbaseini, atlētikas zāle un kafejnīca. Cenu ziņā šī objekta apmeklējums ir izdevīgs, tādēļ Ūdens piedzīvojumu parks ir iecienīta atpūtas vieta ģimenes un draugu kompānijā. Ūdens piedzīvojumu parks, kurš atrodas pilsētas centrā, ir atvērts apmeklētājiem visu gadu, izņemot augusta pēdējās divas nedēļas, kad notiek profilaktiskie remontdarbi. Viss par rudens un ziemas aktuālo piedāvājumu atrodams mājaslapā www.udensparks.lv

VENTSPILS Ūdens piedzīvojumu parks / Publicitātes foto

Šautuve

Sporta nama Centrs mūsdienīgajā šautuvē ziemas periodā notiek šaušanas treniņi un sacensības. Šaušana kā pakalpojums ir paredzēta ne tikai profesionāliem sportistiem vai speciālo dienestu darbiniekiem, bet arī jebkuram interesentam, kas vēlas iegūt vairāk zināšanu par ieročiem un saturīgi pavadīt brīvo laiku.

Slidotava

Olimpiskā centra Ventspils ledus hallē ikdienā sporto hokejisti, daiļslidotāji, šorttrekisti un kērlinga spēlētāji. Pēc ledus halles rekonstrukcijas ledus laukuma izmērs ir atbilstošs starptautiskām prasībām. Šāda izmēra ledus laukumi Latvijā ir tikai divi - Ventspilī un Arēnā Rīga. Olimpiskā centra ledus hallē tiek piedāvāta slidošana gan īrējot visu ledus arēnu sev piemērotā laikā, gan apmeklējot publisko slidotavu noteiktos laikos kopā ar citiem. Tiek organizētas arī publiskās slidotavas ar hokeja spēlēšanu un ar disko gaismām.

Viesnīca

OLIMPISKĀ CENTRA VENTSPILS VIESNĪCA Lielajā prospektā 33, Ventspilī piedāvā ērtas un mājīgas naktsmītnes gan īsai vizītei, gan ilglaicīgai dzīvošanai / Publicitātes foto

Tiem Ventspils viesiem, kuri plāno ierasties uz vairākām dienām, Olimpiskais centrs Ventspils piedāvā mājīgu nakšņošanu trīszvaigžņu viesnīcā, kas atrodas pašā pilsētas centrā, vien pāris minūšu gājienā līdz Lielajam laukumam, kur apskatāma diennakts tumšajā laikā izgaismotā strūklaka Fregate Valzivs, un pāris minūšu gājiena attālumā no Ūdens piedzīvojumu parka.

Latvijā

Konkursā uz apvienotā Latvijas Sabiedriskā medija (LSM) valdes locekļu amatiem ir pieteikušies ļoti spēcīgi kandidāti, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" atklāja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) priekšsēdētājs Jānis Siksnis.

Svarīgākais