Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļas iespējas

© Pixabay

Tuvojoties brīnišķīgajam notikumam – bērniņa nākšanai pasaulē –, topošajām māmiņām arvien biežāk prātā iezogas doma, kur, kad un kā rīkoties, dzemdības sagaidot. Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca topošajām ģimenēm piedāvā ar modernām tehnoloģijām, kvalificētiem speciālistiem un komfortabliem apstākļiem nodrošinātu Dzemdību nodaļu.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļu ir iecienījušas jaunās māmiņas no visas Kurzemes - par to liecina gan māmiņu pozitīvās atsauksmes, gan vecāku atkārtota izvēle savu otro un trešo atvasīti sagaidīt Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļā, gan lielā atsaucība slimnīcas tradicionālajā mazuļu salidojuma pasākumā

Esmu dzimis Ventspilī!

Tuvojoties lielajam notikumam, Ventspils slimnīcas Dzemdību nodaļa piedāvā lielisku iespēju - iepazīties ar kvalificētām vecmātēm, kā arī ar Dzemdību nodaļas palātām un dzemdību zālēm. Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļu iespējams apskatīt, iepriekš piesakot vizīti pa tālruni 636 24404. Tiek piedāvātas gan individuālas palātas ar vienvietīgu gultu, gan ģimenes palātas. Iespējams izvēlēties arī paaugstināta komforta palātas. Savukārt, ja ģimenē jau aug divi bērniņi un tiek gaidīts trešais mazulis, komforta palāta tiek nodrošināta bez maksas!

Topošajām māmiņām ir iespēja labāk iepazīt vecmātes, kuras strādā Dzemdību nodaļā un būs klāt dzemdībās. Dzemdību nodaļā pieejams grūtnieču aprūpes kabinets, kurā pieņem daudzu jauno māmiņu iemīļotas vecmātes - Aija Ziemele, Diāna Zaļepska un Baiba Mincenberga. Savukārt slimnīcas Talsu filiāles grūtnieču aprūpes kabinetā pieņem vecmāte Tatjana Neilande. Ja māmiņai ir izveidojies labs kontakts ar vecmātēm, ir iespējams arī slēgt līgumu, tādējādi izvēloties māmiņai uzticamāko vecmāti, kas ar viņu būs kopā visā bērniņa gaidīšanas laikā. Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā līgumu iespējams noslēgt ar septiņām vecmātēm.

Ik gadu žurnāls Mans Mazais organizē konkursu, kurā ģimenes tiek aicinātas nominēt vecmātes titulam Gada vecmāte. 2016. gadā titulu Gada vecmāte 2016 ieguva Ventspils slimnīcas vecmāte Diāna Zaļepska.

Dzemdību nodaļa piedāvā māmiņām izvēlēties divu tipu dzemdības - parastās dzemdības (bezmaksas) un dzemdības ūdenī (obligāts nosacījums ir līgums ar vecmāti). Viedokļi par abu veidu dzemdībām atšķirsies - kāda izvēlēsies parastās dzemdības, bet kāda, kam, iespējams, ūdens ir sirdslieta, izvēlēsies piedzemdēt mazulīti ūdenī. Piebildīsim, ka jebkurai topošajai māmiņai ir iespējams izmantot ūdens dzemdību vannu relaksācijai bez maksas, ja ūdens dzemdību vanna ir pieejama un/vai piesakāt vecmātēm vēlmi relaksēties tajā.

Dzemdības pieņem kvalificēti speciālisti, kas ar vislielākajām rūpēm sekos līdzi dzemdībām, lai tās noritētu gludi un nerastos draudi māmiņas vai mazuļa veselībai. Nodaļā dzemdības pieņem kvalificēti ginekologi Sergejs Gurjanovs, Natālija Lapa, Elīna Lauva, Inese Gračova, Larisa Samkova, Natālija Gailīte, Valdis Kupelis, Zanda Ākule. Tāpat tiek veidota cieša sadarbība ar citām slimnīcas nodaļām, nepieciešamības gadījumā sniedzot arī cita veida medicīnisko palīdzību, piemēram, ja māmiņai ir nepieciešama neatliekama dialīze nieru funkciju atjaunošanai, tā tiek sniegta nekavējoties slimnīcas Kurzemes Nieru aizstājterapijas centrā. Tāpat par bērniņa veselību rūpējas Dzemdību un bērnu nodaļas neonatoloģe Sarma Blumberga.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļā ir pieejami kvalificēti speciālisti un mūsdienīgas iekārtas māmiņas un viņas mazuļa kvalitatīvai aprūpei. Nereti simptomi parāda, ka, iespējams, būs nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās jeb ķeizargrieziens, bet šādos gadījumos tiek izmantota STAN iekārta, kas paredzēta dzemdību procesa monitorēšanai. Šī iekārta īsā laika posmā parāda mazuļa sirds kardiogrammu, pēc kuras var precīzi noteikt, vai ķeizargrieziens ir nepieciešams, vai arī var turpināties dabiskās dzemdības.

Tālrunis uzziņām: 636 24404, savukārt plašāka informācija par Dzemdību nodaļas piedāvājumu slimnīcas mājaslapā

www.ziemelkurzemesslimnica.lv.

***

Māmiņām izvēloties Dzemdību nodaļas vietu, kritēriji var būt dažādi:

• dzīvesvietas attālums līdz dzemdību nodaļai;

• ģimenes un draugu ieteikumi;

• speciālisti - ārsts, vecmāte;

• pieredzes stāsti plašsaziņas līdzekļos;

• mūsdienīgas aprīkojums un apstākļi;

• citi faktori