Jaunie speciālisti Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā

© Publicitātes foto

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca strādā pie jaunu speciālistu piesaistes ar skatu nākotnē, tādējādi nodrošinot nepārtrauktu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību. 2018. gadā ieguldītais darbs pie jauno speciālistu piesaistes ir vainagojies panākumiem.

Sākot ar oktobri, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī un Talsos darbu pastāvīgi uzsāka vairāki sertificēti speciālisti. Jaunu speciālistu piesaistē saņemam lielu atbalstu no Ventspils pilsētas un Talsu novada pašvaldībām, kas piešķir finansiālu atbalstu rezidentu stipendijām, kā arī palīdz nodrošināt jauno speciālistu dzīvesvietu.

Šis gads Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai ir bijis nozīmīgs tieši diagnostikas nozares attīstībā. Iegādātas ne vien jaunas un modernas medicīniskās iekārtas, piemēram, magnētiskās rezonanses, mamogrāfijas, rentgenogrāfijas un datortomogrāfijas iekārtas, bet arī piesaistīti diagnosti radiologi. Ventspilī darbu uzsākusi sertificēta diagnoste radioloģe Katrīna Brauna, kas ik dienas analizē un apraksta rentgena, sonogrāfijas, datortomogrāfijas un magnētiskās rezonanses izmeklējumus. Savukārt Talsu filiāles slimnīcā darbu uzsāka divas jaunas radioloģes diagnostes Anda Pramalte un Agnese Aniņa, kas ik dienas analizē un apraksta rentgena, sonogrāfijas un datortomogrāfijas izmeklējumus.

Ņemot vērā arvien pieaugošo pieprasījumu oftalmoloģijas pakalpojumiem, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī kolektīvam pievienojušies divi sertificēti oftalmologi - Kaspars Ozols, kas specializējas glaukomas diagnostikā un ārstēšanā un veic intravitreālās injekcijas, kā arī pieņem bērnus no 6 gadu vecuma, un oftalmologs Mārtiņš Ābelītis, kas ir specializējies kataraktas diagnostikā un ārstēšanā. Viņš arī veic intravitreālās injekcijas un ambulatori pieņem pacientus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu.

Savukārt Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Ausu, kakla un degunu slimību nodaļas kolektīvam pievienojusies otolaringoloģe (LOR speciāliste) Anete Eimane, kas ne tikai pieņem pacientus ambulatori, bet veic arī otolaringoloģiskās operācijas.

Ar lielu iniciatīvu un atbildību uzsācis darbu arī sertificēts kardiologs Ņikita Nazarenko - viņš veiksmīgi vada Uzņemšanas nodaļu Ventspilī un veic ehokardiogrāfijas izmeklējumus, tādējādi samazinot gaidīšanas laiku uz šo izmeklējumu.

Lai uzlabotu darba organizāciju un ieviestu jaunus pakalpojumus, operējošais traumatologs Igors Kolosovs, kas šobrīd sekmīgi vada Traumatoloģijas nodaļu, drīzumā pacientus pieņems arī ambulatori.

Fizikālās terapijas un rehabilitācijas nodaļā darbu ir uzsākusi fizikālās terapijas un rehabilitācijas ārste Ulla Bambīte, kas darba gaitas Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī uzsāka jau rezidentūras laikā.

Savukārt Paliatīvās aprūpes nodaļas vadītāja amatā darbu uzsāka sertificēts geriatrs Andris Borošs. Arī viņš darbu slimnīcā sāka jau rezidentūras laikā.

Pateicoties šiem speciālistiem, ir samazinājies gaidīšanas laiks uz diagnostiskiem izmeklējumiem un speciālistu konsultācijām. Darbs ar šo speciālistu piesaisti nebeidzas, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas vadībai ir iestrādes, un tiks turpināts darbs pie jaunu speciālistu piesaistes, tādējādi uzlabojot pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem.

***

UZZIŅAI

Publicitātes foto

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību

Vienotais reģistrācijas Nr. 40003246194

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca Ventspilī

Publicitātes foto

Inženieru iela 60, Ventspils, LV-3601

Tālrunis slimnīcas reģistratūrā, uzziņas: 636 24665

Uzņemšanas nodaļa: 636 24721

E-pasts: info.slimnica@ventspils.lv

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiāle

Publicitātes foto

Stendes ielā 1, Talsi, LV-3201

Tālrunis reģistratūrā: 632 59997

Tālrunis traumpunktā: 632 23350

E-pasts: talsuslimnica@ventspils.lv

www.ziemelkurzemesslimnica.lv

Svarīgākais