A/s "Sadales tīkls" atjauno un rekonstruē elektrotīklu Siguldas novadā

© Publicitātes foto

Tikai savlaicīgi un pakāpeniski atjaunojot elektrotīklu, a/s Sadales tīkls var klientiem nodrošināt nepārtrauktu un kvalitatīvu elektroenerģijas piegādi, un, lai paaugstinātu elektroapgādes drošumu un kvalitāti klientiem Siguldas novadā, elektrotīkla rekonstrukciju šogad a/s Sadales tīkls veic gan pilsētā, gan novada teritorijā.

Siguldā šogad plānotā elektrotīkla pārbūve jau noslēgusies Līvkalna un Miera ielās, kur vienlaikus ar pašvaldības plānoto ielas rekonstrukciju zemsprieguma 0,4 kV (kilovoltu) gaisvadu elektrolīnijas pārbūvētas par kabeļu līnijām 2,9 km garumā. Vienlaikus ar pašvaldības plānoto ielu rekonstrukciju elektrotīkla pārbūvi šogad plānots uzsākt arī Meldru, Doņu un Gundegu ielās, savukārt 2019. gadā zemsprieguma elektrolīniju rekonstrukciju paredzēts veikt Mālkalna un Kalmju ielās, un kopumā elektrolīnijas paredzēts pārbūvēt trīs kilometru garumā. Elektrotīkla pārbūve šogad uzsākta arī Kalnabeitēs - Seleksa ielas apkaimē. Tā turpināsies arī 2019. gadā, un šajā apvidū zemsprieguma gaisvadu elektrolīnijas tiks pārbūvētas par kabeļu līnijām 1,5 km garumā.

Šogad elektrotīklu a/s Sadales tīkls atjauno arī Allažu pagasta teritorijā. Allažos 300 m garumā vidējā sprieguma 20 kV gaisvadu elektrolīnija pārbūvēta par kabeļu līniju, bet 2019. gadā klientu elektroapgādes uzlabošanai nozīmīga elektrotīkla rekonstrukcija Allažu pagastā tiks veikta no apdzīvotās vietas Stīveri līdz Pullēniem. Šajā apvidū vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīniju 1,5 km garumā plānots pārbūvēt par kabeļu līniju, savukārt 1,3 km garu elektrolīnijas posmu paredzēts pārbūvēt izolētu vadu izpildījumā. Elektrolīnijas rekonstrukcija ir nepieciešama, jo aptuveni puse no šā elektrotīkla šķērso mežu, kas ir galvenais cēlonis neplānotiem elektroapgādes pārtraukumiem, ko izraisa stipra vēja ietekmē lūzis un elektrolīnijas vados iegāzts koks vai elektrolīnijas vados ieķēries zars. Pēc elektrolīnijas pārbūves elektroapgādes drošums uzlabosies vairāk nekā 1700 klientiem. Paaugstināsies arī saimniecisko darbu veicēju drošība, jo samazināsies risks gūt letālu elektrotraumu, neapdomīgi veicot saimnieciskos darbus elektrotīkla tuvumā. Šā projekta laikā paredzēts izbūvēt arī jaunu transformatoru apakšstaciju.

Apjomīgu elektrotīkla pārbūvi šogad paredzēts uzsākt Pelšu apkaimē, kur no Vidzemes šosejas līdz Jūdažiem vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīnijas tiks pārbūvētas 11,2 km garumā. Rekonstrukcijas darbu laikā 1,4 km garu elektrolīnijas posmu a/s Sadales tīkls pārbūvēs par kabeļu līniju, bet 9,8 km garumā gaisvadu elektrolīnijas plānots pārbūvēt izolētu vadu izpildījumā. Elektrolīnija nodrošina elektroapgādi gan Jūdažiem, gan Mālpilij, un pēc tās rekonstrukcijas piegādātās elektroenerģijas kvalitāte un drošums uzlabosies 700 klientiem.

Nākamā gada laikā vidējā sprieguma elektrolīnijas rekonstrukciju paredzēts veikt no Stīveriem līdz Allažiem. Šajā apvidū vidējā sprieguma gaisvadu elektrolīnija tiks pārbūvēta par kabeļu līniju 5,7 km garumā. Papildus paredzēts izbūvēt jaunu transformatoru apakšstaciju un zemsprieguma gaisvadu elektrolīniju rekonstruēt viena kilometra garumā. Vidējā sprieguma elektrotīkls šajā teritorijā šķērso mežainu apvidu, tādēļ elektrolīniju pārbūve kabeļu līnijās un izolētu vadu izpildījumā paaugstinās elektroapgādes drošumu un kvalitāti klientiem, jo elektrotīkls ir pasargāts no bojājumiem, kurus izraisa nelielu koku un zaru uzkrišana. Elektrotīkla rekonstrukcija 2019. gadā plānota arī pie novada Rietumu robežas, kur starp Eriņiem un Kalnārēm a/s Sadales tīkls veiks zemsprieguma elektrotīkla rekonstrukciju divu kilometru garumā un jaunas transformatoru apakšstacijas izbūvi.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais