NRA JĒKABPILĪ. "Amazone" kļūst par oficiālo Austrijas traktoru "Steyr" izplatītāju

MODEĻU un jaudu dažādība no Steyr spēj nodrošināt visdažādākās zemkopju vajadzības. Austrijā Steyr tiek dēvēts par saimnieka traktor © Publicitātes foto

Lauksaimniecības tehnikas pārdošanas un servisa uzņēmums SIA Amazone ir kļuvis par oficiālo Austrijas kompānijas ražoto traktoru Streyr izplatītāju Latvijā. Līdz ar to arī Latvijas zemkopjiem ir pieejami Steyr traktori, kas daudziem lauksaimniekiem jau sen bija vēlmju sarakstā.

Amazone ir viens no lielākajiem lauksaimniecības tehnikas izplatītājiem un servisa pakalpojuma sniedzējiem Latvijā - saviem klientiem uzņēmums piegādā visdažādāko piekarināmo lauksaimniecības tehniku, sākot no arkliem un beidzot ar sējmašīnām un miglotājiem. Uzņēmuma pārstāvis Gatis Jusevičs vēsta: «Šis rudens ir nācis ar lieliskiem jaunumiem - Amazone ir uzsākusi arī traktoru tirdzniecību, kas ir kā pēdējais iztrūkstošais puzles gabaliņš lielajā zīmējumā. Tagad Amazone zemkopjiem sniedz pilnu produktu un pakalpojumu klāstu. Līdz šim traktortehniku vajadzēja izvēlēties no cita piegādātāja, kas nozīmē divus dažādus tehnikas piegādātājus un dažādu pieeju servisa pakalpojumiem - tagad vajadzīgs tikai viens zvans, lai zemniekam nodrošinātu ritmisku darbu.» Amazone piedāvā dažādas jaudas traktorus, no 54 līdz 300 zirgspēkiem, tādējādi jaudas diapazons un modeļu klāsts spēj apmierināt visdažādākās vajadzības. Pirmās tehnikas vienības Latvijā nonāca pirms mēneša, un veiktās demonstrācijas lauku saimniecībās liecina, ka interese par šiem traktoriem ir ļoti liela.

STEYR ir Premium klases tehnika, kas daudziem Latvijas zemniekiem bija vēlmju sarakstā, bet līdz šim nebija pieejama. Tagad esam salikuši pilnu puzles zīmējumu un spējam piedāvāt pilnīgu tehnikas sortimentu un tā servisu, uzsver Gatis Jusevičs / Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Jau vēsturiski Streyr traktori ir bijuši TOP 1 Austrijas tirgū, taču to ražošanas uzņēmuma politika paredzēja, ka tie tiks piedāvāti galvenokārt Austrijas zemniekiem un tuvāko kaimiņu valstīs. Piekopjot šādu politiku, pārējie Eiropas zemnieki bija tikai dzirdējuši par šo Premium klases tehniku, bet iegādāties nevarēja. Tas, ka kompānija Steyr ir piekritusi Amazone piedāvājumam izplatīt tos Latvijā, savā ziņā vērtējams kā unikāls notikums, kas liecina, ka, izvērtējot Amazone iepriekšējo darba pieredzi tehnikas tirdzniecībā un servisa pakalpojumos, Latvijas uzņēmums ir atzīts par Austrijas augstajiem kritērijiem atbilstošu. «Es pazīstu vairākus zemkopjus, kuriem Steyr jau ilgus gadus ir bijis vēlmju sarakstā. Tagad Latvijas zemniekiem ir iespēja iegādāties ne tikai ierasto un plaši pazīstamo zīmolu tehniku, bet arī leģendāro Steyr. Šī tehnika ir CNH grupas dalībniece. Traktoru servisa pakalpojumu sniegšanai laikus gatavojas arī servisu centru darbinieki - tiek veikti nepieciešamo rezerves daļu pasūtījumi un veikta servisa meistaru apmācība.» Vaicāts, vai zemnieki ir atvērti jaunākajām tehnoloģijām, Gatis Jusevičs uzsver: «Zemnieki prot rēķināt un labi saprot, ka gudrās tehnoloģijas ir viens no efektīvas saimniecības pamatakmeņiem - jo lielākas apstrādājamās zemes platības, jo gudrās tehnoloģijas sniedz lielākus ieguvumus.»

Svarīgi, ka Amazone, parakstot līgumu ar Austrijas ražotāju, saņem iespēju klientiem piedāvāt arī CNH Capital finanšu instrumentus. Tas nozīmē, ka traktoru iegādei pieejama kreditēšana ar pazeminātām procentu likmēm.

Svarīgākais