Vieglāk, ātrāk, ērtāk kopā ar SIA Poliurs

SIA Poliurs ir 1995. gadā dibināts uzņēmums, kurš šobrīd nodarbojas ar rūpnieciski izolētu un plastmasas cauruļu ražošanu.

Sākotnēji uzņēmuma darbības joma bijusi šaurāka, jo ražotas tikai rūpnieciski izolētās caurules, bet, pateicoties mērķtiecīgi plānotai izaugsmei un ieguldītajam darbam, pirms trim gadiem darbu uzsāka plastmasas cauruļu ražotne Olainē. "Kamēr mums nebija ražotnes Olainē, plastmasas caurules iepirkām, bet šobrīd jau paši varam plānot termiņus, kad un cik lielos apjomos ražot," saka uzņēmuma vadītājs Guntis Līcītis.

SIA Poliurs piedāvā rūpnieciski izolētas caurules siltumtrašu izbūvei, kā arī plastmasas caurules ūdensapgādei, aizsargcaurules pazemes kabeļiem, caurules dziļurbumiem un citus profilveida plastmasas izstrādājumus, tostarp dažādus stabiņus, stieņus, lentes un vēl citus. Šogad apgūta dziļurbumu un aku ekrānu ražošana, kas ir jauns un perspektīvs produkts. "Ražojam speciāli dziļurbumiem domātas caurules. Atšķirībā no parastajām tērauda caurulēm šīs ir četras reizes vieglākas un vienkāršāk montējamas – metināšanas procesam nepieciešamas tikai pāris minūtes un cauruļu sistēmas izveide un nostiprināšana kopumā aizņem ne vairāk kā 15 minūtes. Arī produkta cena ir divas reizes zemāka," stāsta G. Līcītis. Vieglāk, ātrāk, ērtāk – tāds ir rezumējums.

Uzņēmumā ir ieviesta starptautiskajiem ISO standartiem atbilstoša kvalitātes sistēma, tiek regulāri veikta ražošanas tehnoloģiju modernizācija un darbinieku kvalifikācijas celšana. Gan ražotnē Olainē, gan Ozolniekos, kur notiek izolēto cauruļu ražošana, strādā profesionāli inženieri, tādējādi iespējams apmierināt arī specifiskas klientu vajadzības. "Jā, ir iespējamas dažādas tehniskas variācijas. Esam elastīgi un atvērti dažādiem piedāvājumiem un vēlmēm. Pats galvenais ir noskaidrot klienta intereses, par tālāko rūpējas mūsu darbinieki – projektu vadītāji saskaņo vajadzības, produkcijas apjomus, pasūtījuma termiņus un piegādi," saka uzņēmuma vadītājs.

SIA Poliurs produkcija ir pazīstama ne tikai Latvijā. Kā norāda G. Līcītis, pateicoties mērķtiecīgai uzņēmuma attīstībai un kvalitatīvai produkcijai, SIA Poliurs ir kļuvis par pārliecinošu tirgus līderi rūpnieciski izolētu cauruļu nozarē visās Baltijas valstīs. Panākumi gūti arī konkursos Krievijā, Skandināvijas un Rietumeiropas valstīs. Uzņēmuma sadarbības partneri ir daudzas būvniecības firmas Latvijā, KIWI Igaunijā, un ETC Lietuvā. "Visa produkcija, ko ražojam, domāta dažādiem tirgiem. Pamatā mūsu tirgus balstās uz pieciem stūrakmeņiem – vietējais tirgus, Krievijas tirgus, kas ir liels un perspektīvs, Lietuva, Igaunija un Skandināvija, precīzāk – Zviedrija un Somija. Zviedrijas tirgū strādājam kopš 2002. gada, un ar gandarījumu jāteic, ka mūsu produkti gan kvalitātes, gan cenas ziņā spēcīgi konkurē ar tur ražotajiem produktiem," stāsta G. Līcītis. Viņš atzīst, ka darbošanās vairākos tirgos dod ne tikai ekonomisko labumu, bet arī rada lielāku drošību, jo sevišķi krīzes apstākļos, kad valsts ekonomika nav stabila. Ja vienā tirgū notiek izmaiņas un situācija piepeši vairs nav labvēlīga uzņēmējdarbībai, ir vēl citi tirgi, kuros situācija atšķiras.

Vaicāts par uzņēmuma prioritātēm nākotnē, G. Līcītis norāda – kā šobrīd, tā arī nākotnē svarīgi noturēt rūpnieciski izolēto cauruļu kvalitāti nemainīgi augstā līmeni, kā arī uzlabot ražību. Plastmasas cauruļu ražošanā pastāv daudz lielākas iespējas radīt jaunus produktus un līdz ar to paplašināt tirgu, aptvert jaunas klientu grupas. "Ražošanas jaudas un apjomus ir iespējams kāpināt. Mums ir desmit ražošanas līnijas, bet ne visas tiek pilnībā nodarbinātas. Potenciāls ir pietiekami liels," secina uzņēmuma vadītājs.

Svarīgākais