Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

SVEICAM! Sirmgalve no Ventspils novada sagaida 104. jubileju

© Publicitātes foto

Vecākā Ventspils novada iedzīvotāja Lūcija Tomkalne ir sagaidījusi savu 104. dzimšanas dienu. Svētkos viņu sveica pašvaldības pārstāvji, radi un mācītājs, jo ilgdzīvotāja vienmēr bijusi uzticīga Dievam un kalpojusi Viņam.

Vecumdienas Lūcija pavada sociālās aprūpes centrā Usmas pagastā. Viņa ir guloša, bet prāts aizvien ir skaidrs. Lūcija pazīst cilvēkus un klusā balsī sarunājas ar viņiem. «Es nevaru pateikt, kāds ir mana ilgā mūža noslēpums, bet nedomāju, ka tas ir noslēpums, - tas ir Dieva pirksts! Mamma vienmēr teica, ka ne mats nenokrīt bez Viņa ziņas,» uzskata gaviļniece.

Lūcijas kundze ir dzimusi 1914. gada 12. augustā Mades un Ādama ģimenē Ugālē.

Viņas vecāki bija ticīgu ļaužu, tādēļ vakaros, kad mazā devās pie miera, mamma dziedāja kristīgās dziesmas. Savu bērnību un jaunību Lūcija raksturo kā laimīgu. Viņai bija brīnišķīgs dzīvesbiedrs Kārlis, ar kuru kopā pavadīts 51 gads. Pirms 32 gadiem vīrs aizsaukts mūžībā, viņš atdusas Usmas kapos līdzās savam vectēvam. Lūcijas un vīra sirdi ļoti sāpināja dēliņa pāragrā aiziešana, puisēns nodzīvoja vien piecus gadus. Neraugoties uz dažādiem pārbaudījumiem, ilgdzīvotāja vienmēr bijusi uzticīga Dievam un kalpojusi Viņam Ugāles evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Mācītājs Jānis Kalniņš no savas draudzes locekles mācījies ticības pazemību, paļāvību un pacietību.

Ventspils novada pašvaldība svētkos Lūcijai dāvināja 200 eiro. Tos ilgdzīvotāji saņem, kad sasniegti simts gadi un katrā nākamajā dzimšanas dienā.