Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Teātra nams "Jūras vārti" bruģē ceļu jaunajai koncertzālei

© jurasvarti.lv

Lai gan jaunās Mūzikas vidusskolas ēkas ar akustiskās koncertzāles funkciju durvju atvēršana paredzēta tikai nākamā gada rudenī, jau šobrīd aktīvi tiek domāts, kā ar lielisku, pašmāju un tuvāko ārvalstu auditoriju interesējošu saturu piepildīt unikālo koncertzāli.

Gan teātra nams Jūras vārti, gan topošā koncertzāle ir SIA Kurzemes filharmonija pārziņā.

Pakāpeniski pieradina publiku pie cita veida mūzikas

Akustiskās koncertzāles klātbūtne pilsētā, turklāt ar unikālām no jauna būvētām stabuļu ērģelēm, kādas Latvijā nav būvētas nu jau simt gadu, ir jauns izaicinājums Ventspils kultūras dzīves organizētājiem. Apzinoties jaunos izaicinājumus, kurus metīs ne tikai jaunās pasākumu telpas ar papildu 600 sēdvietām, bet arī arvien piesātinātākais kultūras notikumu kalendārs citās sarīkojumu vietās Latvijā, jau pagājušajā un arī šajā gadā Jūras vārtos tiek organizēti akadēmiskās mūzikas koncerti ar izcilu pasaules klases mūziķu piedalīšanos. Antra Lācberga vēsta: «Mēs pie sevis aicinām arī tādus mūziķus, kuri līdz šim nav koncertējuši Latvijā, bet viņu vārdi un kolektīvu nosaukumi īpašus komentārus starptautiskajā mūzikas pasaulē neprasa. Lai viņus dzirdētu, ļaudis pie mums brauc no visas Latvijas.»

Vienīgais koncerts Baltijā

9. septembrī teātra nams Jūras vārti Ventspilī jauno sezonu atklās ar izcilā amerikāņu stīgu kvarteta Kronos Quartet vienīgo koncertu Baltijas valstīs.

Jau vairāk nekā 40 gadus Kronos Quartet īsteno māksliniecisko vīziju, kurā sastopas bezbailīga jaunatklāšanas tieksme un nepārtraukti, arvien no jauna pārrakstīti stīgu kvarteta pieredzes noteikumi. Pavisam noteikti - Kronos ir šī brīža ievērojamākais stīgu kvartets pasaulē un viens no ietekmīgākajiem akadēmiskās mūzikas kolektīviem vispār. Tūkstošiem uzstāšanos visā pasaulē, vairāk nekā 60 izdotu ierakstu, neskaitāmas sadarbības ar dažādāko žanru elites mūziķiem, komponistiem un citiem izpildītājiem un vairāk nekā 950 pasūtījuma darbu un aranžējumu - spilgtākie, bet tikai daži ieraksti kvarteta radošajā biogrāfijā.