Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ugunsgrēka dzēšanai Valdgales pagastā piesaistīti papildspēki

© Artūrs Andrejs Blomkalns, Valsts policija

Lai sekmīgi cīnītos ar kūdras un meža ugunsgrēka likvidēšanu Talsu novadā, tiek izmantoti dažādi resursi, informē Inta Palkavniece, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve. 

Šodien VUGD palielināja ugunsgrēka dzēšanā iesaistīto ugunsdzēsēju glābēju skaitu no 60 uz 90. Notikuma vietā strādā ugunsdzēsības autocisternas un cita speciālā tehnika (sūkņi, kvadricikli utt.), kā arī ir izviltas kopsummā gandrīz 10 kilometri šļūteņu līniju ūdenspadeves nodrošināšanai.

Būtisku ieguldījumu ugunsgrēka dzēšanas darbos sniedz Valsts robežsardzes helikopters, ar kuru vairākkārt tiek apsekota teritorija no gaisa un tas palīdz novērot ugunsgrēka izplatības virzību un precīzāk plānot dzēšanai nepieciešamos resursus.

Artūrs Andrejs Blomkalns, Valsts policija

Līdztekus ugunsgrēka dzēšanu no gaisa palīdz veikt NBS helikopteri un viens helikopters no Lietuvas. Arī "Latvijas valsts meži" palīdz ugunsgrēka dzēšanas darbos, veidojot stigas ar speciālo meža tehniku. Darbos iesaistīts arī Valsts mežu dienests, gan meža ugunsgrēku dzēšanai paredzēto tehniku, gan iesaistot savus darbiniekus, gan konsultējot par meža apvidus īpatnībām, kas jāņem vērā dzēšot ugunsgrēku.

Vairākas privātpersonas un uzņēmēji ir palīdzējuši ar tehnisko nodrošinājumu, piemēram, piegādājot lielgabarīta sūkni ar 400m šļūteņu līniju, kā arī ūdensvedējus, traktorus un meža tehniku.

"Vairākas privātpersonas ir piedāvājušas savu palīdzību ugunsgrēka dzēšanā. Patlaban tā netiek izmantota, jo situācija notikuma vietā ir sarežģīta un cilvēkiem bez ekipējuma un zināšanām ugunsgrēku dzēšanā ir bīstama," saka VUGD pārstāve.

Jau ziņots, ka trešo dienu glābēji turpina dzēst kūdras un meža ugunsgrēku Talsu novada Valdgales pagastā, kur degšana joprojām vietām notiek ar atklātu liesmu, bet citviet gruzd.